Kramfors

Kramfors

lördag 29 januari 2011

Bra film & folk som stör sig

Jag börjar känna mig piggare nu. Jag vet fortfarande inte vad den plötsliga febern beror på men jag är iaf feberfri nu och har börjat äta lite mer. Jag har försökt att koppla bort utställningen nu medans jag har varit hemma och försökt bli frisk. Jag har skrivit en presentation av mig själv för utställningen, för det ska man ha, men annars har jag inte gjort nåt mer. Jag har behövt dom här dagarna av att inte göra något. Jag har varit så stressad från mitten på december och fram tills tavlorna blev klara i tisdags.

Igår kväll kom Bim och Christina och hälsade på. Det var trevligt! Vi tittade på Let´s dance och käkade ostbågar och annat gott.

Igår på dan hyrde jag filmen "I rymden finns inga känslor". Jag trode den skulle vara helknäpp, men jag ville se den för den är inspelad i Kramfors och ställen runt K-fors, men filmen var jättebra. Jag såg den först själv, sen tittade jag på den ihop med Micke och han tyckte också den var bra. Jag tror jag ska köpa den filmen för det är en film som jag vill äga. Jag kommer att se den fler gånger. Kul också att den är från Kramfors, där jag har bott.

Nu ska jag ta mig ett bad innan det är dax för frukost. Jag är väldigt morgonpigg av mig, det har jag alltid varit. Igår kom jag isäng vid halv tolv och vaknade fyra. Sån är jag och det är inget som jag kan göra nåt åt. Jag vet att många stör sig på att jag är så morgonpigg. Men jag fattar faktiskt inte vad problemet är. Vi är ju olika vi människor. En del är långa, andra korta. En del är smala och andra tjocka. En del gillar rosa medans andra hatar rosa och en del är morgonpigga medans andra sover bort halva dagen om det får. Thats it...inte mycket att göra åt. Men jag blir ständigt "påhoppad" av folk som vill ändra på mig. Varför då? Jag trivs med att kliva upp klockan 5. Visst jag är trött på kvällen, men sån är jag. Det är som om jag skulle säga åt dom personerna att gå lägga sig för natten klockan sex på kvällen, det blir lika galet som om jag ska försöka ändra på mig och sova till klockan 10-11 på dagen. "Jamen du missar ju allt roligt på kvällen", säger en del. Jaha...vadå? Tv pogrammen som jag är intresserad av går oftast i repris och skulle jag inte kliva upp tidigt på morgonen så missar jag ju den viktiga tiden som är svårare att ersätta än ett tv pogram. Var går ett helt tyst hus för sig själv, i repris? Jag behöver den här lugna stunden på morgonen.

Äsch...hur kom jag in på detta? Det var väl för att jag skrev att jag skulle ta ett bad före frukosten och då tänkte jag att nu kommer folk att reagera att jag sitter uppe före frukosttid och bloggar.

Nu ska jag bada...see you later!!

onsdag 26 januari 2011

Guldfärgade ramar i plast

Jag är sjuk! Har haft över 39 grader i feber i helgen, vilket har gjort att mitt sökande efter ramar stannade upp. Men så fort febern var borta åkte jag till Visby för att fixa ramar. Jag bodde hos Bim under tiden. Men jag var fortfarande sjuk och orkade ingenting. När jag gick så kändes det som om jag gick balansgång och jag hade värk i kroppen och ögonen och kunde inte äta, så är det fortfarande, men nu har jag fått tillbaka febern också. I och med att jag inte mådde bra när jag var i Visby så hade jag inga krafter till att skaffa vettiga ramar till de två tavlorna som behövde ramar. Jag lyckades ta mig till öb, men där hade de så fula ramar. Jag hade tänkt mig svarta, lite bredare träramar till dom två dikterna men det slutade med smala plastramar i guld. Jag har plastramar till dom små tavlorna...men det var tanken..bara de är svarta och det är dom. Men på de stora tavlorna ville jag göra lite exklusivare, men tyvärr blev det plastramar och guld istället för svart. Klart jag känner mig lite ledsen över det men det får bli som det blir. Det känns otroligt skönt att tavlorna är klara. Nu kan jag slappna av och koncentrera mig på att bli frisk istället.

Idag ska jag bara ligga på soffan och se på film och försöka äta nåt. Om någon undrar vart jag ska ställa ut så är det på Bok och Café porten i Visby innanför österport. Min kompis Britt-Marie ska också ställa ut samtidigt. Hon målar gotlandsmotiv och gör jättefina tavlor. Så det blir inte bara dikter. Det är under hela februari månad.

Nä, nu ska jag gå och lägga mig igen....see you later!!

måndag 24 januari 2011

tavelstrul

Det går verkligen inte bra för mig med tavlorna. Det strular precis hela tiden och jag antar att vi ska lämna in tavlorna den här veckan. Det här är ju sista veckan i januari. Februari ska dom hänga på plats. Fyra tavlor är helt klara. Men två hittar jag inga ramar till och då jag inte har körkort så är det svårt att åka runt överallt och leta. En tavla blev det tryckfel på då jag hade lämnat in den på kopieringsfirman, så den måste jag göra om.
Nu i helgen fick jag över 39 graders feber och har inte kunnat göra nåt och är inte helt pigg än.
Jag kan inte göra annat än att lägga det i Guds händer...har ingen ork kvar. Jag hoppas jag är piggare i morgon och att jag får hjälp med att hitta ramar. Men dom fyra som är färdiga blev jättefina :-)

måndag 17 januari 2011

Grannyra och annat yrande

Igår var det tv inspelning av Grannyran i Visby. Jag, Micke, Bim och Christina var där och tittade, så har man tur (eller otur) så ser man oss i tv på fredag. Grannyran har varit i Visby tidigare, 2008. Då var vi också där och tittade. Några av idoldeltagarna var med i år och sjöng. Det var Andreas, Olle och Minnah. De var riktigt duktiga alla tre. Andreas och Olle sjöng duet.

I veckan som gått så har jag fortsatt med mina tavlor som jag ska ställa ut nästa månad. Det går inte så bra. Vår dator är det segaste som jag har varit med om. Nu börjar jag bli stressad på riktigt. Jag hoppas jag hinner klar med tavlorna. Jag har tre mindre och en större klar som jag har fört över till mitt usb minne, men jag behöver göra fler tavlor. Det är inget måste, men har jag stått i kö i ett år på att få ställa ut och dessutom får chansen att göra det i Visby innerstad i en månad, så vill jag ju visa upp fler än bara fyra tavlor. Jag hade hunnit göra fler om inte vår dator är så knäpp, men jag ska försöka hinna några till under den här veckan och sen måste jag lämna in dom för framkallning och rama in dom.

Jag har en dikt till ett nyfött barn, "Vila lilla vän", heter den. Den skulle jag vilja göra en tavla av men har inget passande foto till den. Det blir ju lite trist med bara text. Jag har en idé som jag skulle kunna göra istället för att ha ett foto, och det är att göra tavlan för hand och inte data gjord...men då krävs det mer grejor. Vi får se hur jag gör.

Nåja, nu ska jag ta mig ett bad. See you later!

fredag 14 januari 2011

från hundsallong till kycklingsallad

Jag är i Visby i min vän Bims lägenhet just nu. Jag och Elvis åkte in till Visby igår, för jag hade en del ärenden på stan inför utställningen. Behövde köpa några saker för att kunna fortsätta med tavlorna. På eftermiddagen hade Elvis tid hos hundfrisören. Det finns en hundsalong här i Visby som jag har lämnat in Elvis för klippning regelbundet. Hon som klipper är jätte trevlig och Elvis gillar henne. Dessutom är hon duktig på att klippa. Nu fick jag veta att hon ska lägga ner sin salong för hon har slitit ut axlarna. Det märktes verkligen att hon hade ont. Jag förstår hennes beslut, men självklart tycker jag att det är trist att hon ska sluta. Det är inte så lätt att hitta någon som klipper hundar. Hundsalonger finns ju inte vid varje gatuhörn precis, som det nästan gör med vanliga hårsalonger. Men hon ska ha öppet ett tag till så eventuellt kan hon klippa Elvis en gång till. Annars finns det en på zoo market som klipper, sa hon. Men det blir lite besvärligare för mig att ta mig dit, eftersom det ligger utanför stan och jag har inget körkort och dessutom bor jag 3 mil utanför stan. Nåja, det ordnar sig.

Nu är Bim på jobbet. Jag och Elvis har nyss kommit in från en promenad. Elvis ligger i allas favorit fåtölj och sover med ett vakande öga som tittar upp då och då för att se vad jag gör. Ikväll blir det fredagsmys här hemma hos Bim och då kommer Micke och Christina också. Det ser jag fram emot. Det är skönt med ett avbrott från vardagen då jag kan hälsa på vänner och göra nåt annat, som jag inte annars gör. Sen när helgen är över, är det skönt med vardag igen...balans kallas det!

Nu ska jag ta mig en kopp te och se om jag kan hitta nåt bra på teven. En god kycklingsallad som Bim har gjort, väntar i kylskåpet. Än är jag inte hungrig, men snart. Först lite te och teve..sen kycklingsallad...Livet är bra härligt!!

onsdag 12 januari 2011

Tavlor, stress och massa annat

Jag är helt slut efter jul och nyår. Skulle behöva vila upp mig ordentligt, men det finns inte riktigt med tid just nu för det. Jag har ju min utställning nästa månad i Visby på mina dikter & foton. Det är ju framför allt dikterna jag ställer ut, fotona har jag bara med för att förstärka dikterna och för att det blir snyggare. Jag började i går med att göra tavlorna, men det krånglade precis hela tiden, så tillslut gav jag upp och Micke fick hjälpa mig då han kom hem. Jag lyckades inte få dit fotona där de skulle vara. Men nu är det löst och idag har jag fortsatt att jobba med bilderna och texterna. Det har gått mycket bättre idag, förutom att jag inte hittade en bild som jag skulle ha till en dikt. Vi har ju hundratals foton i datorn och att hitta rätt bild, bland alla foton är inte alltid så lätt. Men jag tror att Micke vet vart den är. Det är en bild som jag tog i lumelunda på en svan i solnedgången...den är jag så nöjd över. Jag har en annan bild som jag har tagit som också passar till dikten, och som är jättefin...men det är ju så, har man en bild i huvudet på hur det ska se ut och det inte blir så, så är det svårt att känna sig nöjd.

Jag känner mig sliten, men jag får se den här månaden som en arbetsmånad, då jag ska hålla på med utställningen. Nästa månad är utställningen igång men då hänger ju tavlorna förhoppningsvis där, färdiga och fina och jag kan andas ut och ta ett break från allt. Föresten! Vill ni se bilden jag har valt istället för den med svanen. Förmodlien byter jag till svanen om jag hittar den...men om inte så blir det denna.



Visst är den fin? Den tog jag i Kramfors. Den fungerar också till dikten som jag har tänkt. Nåden heter dikten. Det är ju ingen duva precis, men det funkar med denna också...vad det nu är för fågel. Säkert bara en vanlig fiskmås eller nåt, men med lite fantasi kan den fungera också :)

Nä, nu ska jag fixa frukost. Jag såg att vi har slut på ägg, så jag får äta nåt annat. Jag brukar vilja ha kokt ägg på morgonen.

See you later!

måndag 10 januari 2011

Jobbig dag

Usch, vilken jobbig dag detta har varit. Dagen började med att jag satte igång två maskiner tvätt. En fungerade, den andra fungerade inte. Så, jag hade altså bara en maskin som jag kunde använda och jättemycket tvätt. Som tur var så hade inget bokat efter mig, så jag tog den tiden också, men jag han ändå inte tvätta allt.
Min mobil har krånglat idag. Det går att ringa till den men jag kan inte ringa från den...suck! Jag hoppas det inte är nåt stort fel för jag har inte råd med att köpa nån ny telefon nu.
Nu är jag jätte trött och orkar inte med nåt mer idag.

Regina åkte hem igår. Det känns alltid svårt då hon har åkt. Men sånt är livet!



Julen är slut, jag vet, men jag vill testa och se om det går att lägga in bilder i ett blogginlägg och det gör det ju =) Elvis vid vår julgran.

Nu blir det soffan för mig...orkar inte mer idag.

lördag 8 januari 2011

Bita ihop och börja om

Är helt yr i skallen. Hela dagen har gått åt till att skapa en ny hemsida till mig och en hemsida till min dotter. Det är verkligen tålamodsprövande! Dessutom vill min man att jag hjälper honom med en sida också, men det får vänta. Orkar inte idag. Jag vet inte om jag är helt nöjd med min nya sida. Jag vill ju kunna göra foto album och lägga ut mina dikter på hemsidan, men nåt sånt verkar inte finnas på den här sidan. Men å andra sidan får man väl köpa mina böcker istället om man vill läsa mina dikter =)

Jag är lite trött på att allt läggs ner, men det är väl som predikaren i gamla testamentet säger, "Allt har sin tid". Så fort man har kommit igång med en hemsida och fått upp besöksstatistiken så ska den läggas ner av olika anledningar. Jag hoppas denna sida får finnas kvar iaf. Det är bara att bita ihop och börja om.

Njaha...vad mer då? Hade en trevlig kväll igår hemma hos Bim. Regina och Micke var också med. Vi såg på Let´s dance och käkade massa gott.

Jo, en sak till innan jag postar detta inlägg. För dig som inte vet så finns några av mina dikter med i antologin "13 poeter söker läsare". Den är sammanställd av Anna Svedberg och har 201 sidor.
Du kan googla på 13 poeter söker läsare så hittar du den. Jag ska sätta ut en länk till var du kan beställa den, senare, men den finns på vulkan.

jaja, det var allt från mig idag. See you later!

ny blogg

Jaha, då har man öppnat en ny blogg då eftersom den tidigare bloggen ska läggas ner. Nytt att lära sig. Jag börjar med att göra ett inlägg så får vi se hur det utvecklas.