Kramfors

Kramfors

måndag 30 maj 2011

Elvis och Ben

Du som har läst min blogg tidigare kanske undrar hur det har gått med Elvis knöl. Vi var till vetrinären med honom i lördags, och han undersökte honom noga. Han trode inte att det var cancer eftersom knölen har vuxit så fort. Det kunde eventuellt vara ett ormbett, men han var inte säker. Vi har fått antibiotika och en annan medicin som han ska ta i 10 dagar. Blir det inte bättre av det på 10 dagar så skulle vi kontakta honom. Vi tycker redan att det ser bättre ut. Knölen har blivit mindre och det ser ganska så fint ut nu.


Här är min fina vovve Elvis, nyklippt och grann! Han är mycket piggare nu.



Äntligen har jag lyckats fota Ben också. Har ju bara visat upp Skorpan tidigare här i bloggen, men nu har jag en fin bild på Ben också.


Jag har en bild på mig och Ben tillsammans också, men tyvärr vill inte vår dator lägga ut den. Jag har försökt, men det vägrar. Ska försöka igen...eller också lägger jag ut den nån annan stanns här på min blogg och inte i själva blogginlägget. Men huvudsaken att bilden på Ben kom med.


Nåja, ni får ha det bäst tills vidare!

fredag 27 maj 2011

En knöl och tatuering

Idag hade jag tänkt att åka in till Visby men då jag vaknade i morse så åskade det och spöregnade. Det regnar inte just nu men det ser väldigt mörkt och muligt ut, så då tar jag Visby en annan dag istället.

Elvis har nåt konstigt i ljumsken. Det är en knöl som ser infekterad ut. Idag bokade jag tid till vetrinären och fick en tid redan i morgon. Skönt att jag fick en tid fast det är helg. Vi har väntat i flera dagar för att se om såret/knölen blir bättre, och ett tag tyckte vi det, men nu har knölen vuxit, så då såg jag inget annat alternativ än att kontakta vetrinären.

Jag har funderat en längre tid på att göra en till tatuering. Jag gjorde en tatuering för snart 15 år sen på min högra överarm. En taggtråd runt armen med en ros blev det då. Nu har jag funderat hit och dit, men jag har inte kunnat bestämma mig riktigt för vad jag ska göra. Men det finns tre olika alternativ som jag vill göra.

Ett alternativ är att jag vill tatuera in ett stort kors på min vänstra överarm. Det ska växa murgröna som slingrar sig upp för korset. Längst ner ska det sitta två råttor på var sin sida av korset. Jag tror det kan bli hur snyggt som helst. Korset symboliserar min tro på Jesus, murgrönan symboliserar Gotland (murgröna är Gotlands landskapsväxt), och råttorna min kärlek till djur. Det hade nog sett lite konstigt ut med en pudel vid korset :)

Det andra alternativet är att jag vill ha en tatuering med min dotters namn, Regina. Kanske som ett armband runt höger handled. På den vänstra har jag ju klockan och då kommer den ju inte att synas. Det skulle nog vara snyggt.

Det tredje alternativet är att jag vill tatuera in mina hundars namn, de hundar jag har och har haft som vuxen. Det blir bara två än så länge, Ross och Elvis.

Nåja, det blir ju inte än på ett tag, det kostar ju en slant att göra dom. Men det skulle vara kul. Speciellt den med korset tycker jag om (iaf som den ser ut i min skalle) Det gäller ju att förklara bra för tatueraren så den blir som man vill ha den.

Idag blir det film dag tror jag. Inte kul att vara ute i det här vädret.

Jag återkommer angående Elvis knöl i ljumsken. Jag hoppas inte det är nåt allvarligt. Bye bye!

onsdag 25 maj 2011

Promenad i Visby, råttornas favoriter mm

Igår tog jag och Elvis bussen in till Visby. Jag har varit så sugen en längre tid att få röra på mig, och jag saknar alla vackra och fantastiska promenadvägar i Visby. Jag är en aning trött på att gå till Warfsholm, här i Klintehamn. I Visby gick jag och Elvis runt hela ringmuren, det var så underbart skönt. Vi gick en hel del på stan också och vi delade på en chicky bits utanför grillkiosken på södertorg.

Jag älskar verkligen Visby, en sån fantastisk stad! Jag kommer att åka in fler gånger i sommar med Elvis och gå runt ringmuren och andra fina ställen.

Råttorna trivs och har blivit betydligt tamare. Skorpan bits fortfarande, men Ben är lungn och snäll. Skorpan bits inte då jag håller i honom, bara då jag stoppar in ett finger eller handen i buren. Om jag kommer med mat bits han inte. Jag har försökt att ta reda på vad deras favorit mat är, och ungefär så här ser den ut.

Bens favoriter:

* Ost
*Gnagarblandning
*Maskrosblad
*kokt ägg
*Mackaroner

Skorpans favoriter:

* Kokt ägg
*Ost
*Maskrosblad
* Mackaroner

Broccoli och morötter är de inte så förtjusta i, de äter det om allt annat är slut. Gröt, läste jag att råttor gillar...det gäller dock inte mina råttor. Fast nu har jag ju bara testat med havregrynsgröt.

Elvis har fått en jättesnygg sommarfrissyr. Det är skönt att ha fått honom korthårig nu på sommaren. Det blir för varmt för honom i den långa, tjocka pälsen annars. Han har fått ett sår i ljumsken. Vi har provat med att ha tratt på honom för att han inte ska vara där och slicka, men han grät oavrutet och skakade i åtta timmar, så tillslut tog jag av honom den, och då slocknade han av utmattning. Han vaknade inte ens då det var hundar på teven som skällde. Han bara sov och sov. Såret har blivit lite bättre och jag försöker hålla koll på honom så att han inte är där och slickar, och jag försöker hålla honom sysselsatt med promenader och lek och gos.
Jag hoppas det blir bättre fort. Blir det sämre så måste ju tratten på igen, men det är hjärtskärande att han mår så dåligt av den och han blir så stressad av att ha den på sig. Snoret droppar från nosen på honom då han har den på sig, för att han blir så stressad.

Just nu ligger han och sover på min munkjacka i fåtöljen, som är hans favorit plats. Jag ska göra mig en kopp te. Jag var på Kränku i Visby igår och köpte rabarber och grädd te, det är jättegott!

Ha det bäst!

söndag 22 maj 2011

Carola,kalas och mys med råttor.

I fredags fyllde jag år, 37 år. Men jag tog kalaset igår istället, så det inte skulle bli så stressigt för Micke, eftersom han jobbar på dagarna. Av Micke fick jag Carolas senaste album Elvis, Barbra och jag. Jag hade önskat mig den och den är så grymt bra. Jag gillar soundet i musiken, och självklart är låtarna också bra. Jag har också fått blommor och pengar i present av de andra som kom.

Ben och Skorpan har blivit tamare. Speciellt Ben. Nu sitter han med mig i soffan och tittar på tv, eller åtminstone jag tittar på tv. Ben tycker om att ligga under mitt hår på axeln eller klättra på mig. Skorpan är inte fullt lika avslappnad som Ben då jag håller i honom. Han är mer på sin vakt, men klättrar gärna på mig. Problemet är att Skorpan är så otroligt snabb. Han sitter inte stilla och myser, som Ben gör. Skorpan springer hit och dit på mig och är svår att hålla koll på.

Igår, efter allt tårtätande, tog vi en promenad med våra gäster och hundar. Vi åkte till Kovik och gick där. Det var trevligt.

Idag ska Elvis klippas. Vi har , efter mycket letande, hittat nån som vill klippa honom. Hans tidigare frisör har slutat, och hundsalongen i vester hejde hade fullbokat till mitten av sommaren, och så länge kan vi inte vänta. Så det blir spännande med en ny hund frisör.

Men nu blir det te och äggmackor! Ha det bäst!

onsdag 18 maj 2011

Småkillarna trivs

Det går bra med småkillarna. Dom verkar trivas i sitt nya hem, men jag har inte riktigt fått dom tam än. Jag pratar med dom flera gånger om dagen och öppnar buren och mjukar dom, det tycker dom om. Men dom är inte så förtjusta i att jag lyfter upp dom, då blir dom arga, så jag får ta det lite lungt.

Jag har märkt att dom har vissa rutiner, eller en viss ordning på hur saker och ting ska vara. Tex så vill dom inte att jag lägger mat på övre våningen. Då tar dom maten kvickt och bär ner det. Dom sover väldigt mycket, och det gör dom oftast på övervåningen. Det är inte konstigt att dom sover mycket, för dom är ju bara bebisar än, 5 veckor. När dom är vakna, är det full fart på dom, speciellt på kvällarna.

Jag har märkt att dom båda, speciellt skorpan, har ett hiskla temperament. Igår stoppade jag in handen i buren för att se om Skorpan ville komma upp i handen, men det ville han inte. Han blev stortokig och gick till attack mot mig. Jag drog snabbt ut handen och stängde luckan, och då hoppade Skorpan mot luckan och var jättearg. Men han lugnade snabbt ner sig igen. Hm...hur ska detta gå? :-/
Men jag älskar dom båda. Jag tror bara att Skorpan blev lite överaskad.

Jag läste att man kunde ge dem kokt ägg, så det har dom fått till frukost, precis som jag ;-)
Gissa om dom tyckte om det? Dom älskade det! Skorpan blev så glad så när det var slut gick han till luckan, som om han väntade på mer ägg. Ben tyckte om det också, men nöjde sig med några tuggor.

Jag har fortfarande ingen bra bild på Ben. Jag ska försöka fota han idag, men han springer ju och gömmer sig så fort jag ska fota honom.
I morgon ska jag åka in till stan och köpa lite mer grejor till dom. Det ska bli kul och jag hoppas jag hittar nåt som dom gillar.

Jag har lite ont i hjärtat nu på eftermiddagen. Ändå har jag tagit det lungt idag. Jag har bara diskat, duschat och tagit en promenad med Elvis idag. Men det brukar gå över. Jag är inte särskilt orolig.

Nu ska jag göra mig en kopp te innan jag ska gå ut med Elvis igen. Ha det bäst!!

måndag 16 maj 2011

Ben och Skorpan

Igår var vi hem till Simon och Nathalie. Nathalie fyllde år, så vi var där och firade henne. Det var massvis med folk där, de flesta kände vi. Det var trevligt att träffa dom igen. Simon och Nathalie har ganska nyligen köpt hus, och det var första gången för oss som vi hälsade på dom i deras nya hus. Det var fint och med stor trädgård.

Idag flyttade Ben och Skorpan in hos oss. Dom verkar trivas bra. Jag har kokat mackaroner åt dom, för det ska dom gilla. Jag är jätteglad över dom, och jag hoppas dom ska trivas. Skorpan är den som är mest nyfiken av sig. Han klättrar gärna. Ben klättrar inte så mycket, kanske för att allt är nytt för han. Han har klättrat lite, men han är mycket klantigare än Skorpan. Skorpan är snabb och äventyrlig, medans Ben är mer försiktig och klumpig. Jag har ingen bra bild på Ben, han ville inte bli fotat, men Skorpan har jag bättre bilder på.

                                                                  Skorpan



                                       
   Skorpan älskar att klättra, och hon är riktigt duktig på det.

 I buren finns våning med stegar och andra leksaker, som följde med buren. Ben och Skorpan är kullsyskom och är 5 veckor. Jag gav Ben namnet efter en sång som Michael Jackson skrev som barn. Den handlar om en råtta som heter Ben, låten heter som råttan. Skorpan tyckte jag var en passande namn på en råtta, så därför fick den handra råttan heta det.

Nu ska jag se om mackaronerna har kallnat, och se om Ben och Skorpan vill ha lite mat.

lördag 14 maj 2011

Arga gubben och fest

Jag blir så trött på folk som bara gnäller, tjatar och lägger sig i. Har dom inget eget liv att se till, istället för att hacka på andra? Ibland så känns det som om vad jag än gör, så gör jag fel. För en del är jag för tyst, för andra pratar jag för mycket. För vissa gör jag saker och ting för fort medans andra tycker jag gör allt för långsamt. Vissa säger att jag går och lägger mig för tidigt, andra att jag borde sova mer osv osv. Jag blir så trött och sårad. Mat, är det vanligaste folk har åsikter om. Förr åt jag för onyttigt, vilket iof är sant, men det är ju ändå mitt liv. Nu äter jag för nyttigt, för att jag inte har druckit läsk sen i februari och dragit ner på sockret. Jag har bytt ut läsk mot te och godis mot ägg, frukt och grönsaker, är det fel?
Däremot unnar jag mig godis nån dag i veckan och pizza, glass eller liknande saker, nån gång ibland. Folk har säkert åsikter om det också. Dom verkar ha åsikter om precis allt som jag gör.

Idag blev jag utskälld av en helt främmande gubbe för att jag lät Elvis gå framför mig. Han blev stortokig och började skrika och gorma från sin balkong. Vad är det för fel på folk?? Hade jag velat ha en jätte väluppfostrad hund som inte fick nosa i marken och som pissade på komando, så hade jag ordnat det. Men jag vill inte ha en sån hund. Han påstod att jag skulle gå framför hunden, hur kul är det? Sen ändrade han sig, och sa att hunden skule gå på sidan om mig. Det tror jag mer på, men inte min hund. Jag vill ha Elvis framför mig, det är en hjälp för mig...men det orkade jag inte stå förklara för den skrikande gubben, som förmodligen var full.

Men nu till nåt roligare! I morgon fyller Nathalie år och då ska jag och Micke dit och fira henne. Tårta blir det, det vet jag, för det skrev hon i sin inbjudan, och det ska bli så gott. Jag har presenten klar och inslagen, men jag tänker inte skriva här vad det är, ifall hon skulle läsa min blogg.

Ikväll är det melodifestivalen. Klart jag ska se den och heja på Sverige.

Ha det bäst, vem du än är och skäll inte på andra...det lönar sig inte.

onsdag 11 maj 2011

Musik, migrän och en ny vän



Vaknade i morse med migrän, vilket är ganska vanligt att jag gör. Jobbigt, speciellt då halva synfältet är borta pga allt flimmer för ögonen. Men med några alvedon, några timmar i soffan framför teven och musik, så är migränen i stort sett borta nu. Jag har lyssnat bla på Alanis Morissette. Hon är så grymt bra. Jag hade en skiva med henne en gång, men jag har ingen aning om vart den skivan har tagit vägen. Saknar den faktiskt, tur det finns you tube!

Strax ska jag börja med middagen. Jag har inte bestämt än vad det ska bli, men det lutar mot pasta av nåt slag. I går käkade jag kroppkakor, eller palt, som jag kallar det. Men jag gjorde dom inte själv. Det är bara jag som tycker om palt i det här hemmet och då känns det som ett onödigt jobb, då det finns att köpa färdigt för bara några kronor på affären.

Jag har varit ute på blocket och tittat efter en ny vän till mig. Det är inget fel på Elvis, han är den bästa vän man kan ha, men det skulle vara roligt med en kanin eller ett marsvin också. Jag hittade några jättefina vädurskanin ungar, här på Gotland. Frågan är om Micke går med på det. Men å andra sidan skulle det vara trevligt med ett marsvin också. Kan inte riktigt bestämma mig. Jag har ju en bur i förrådet till ett marsvin, som bara står där. Det är egentligens Reginas, men hon verkar inte ha nån användning av det. Hm, svårt val...men det svåraste blir nog att övertala Micke.

Nåja...vi får se hur det blir! Ha det bäst allihopa!!

måndag 9 maj 2011

Inbrott och taizé

Jag fattar inte varför jag så ofta måste skriva om mitt blogginlägg. När jag publicerar det står det bara error och massa siffror. Men skit samma, nu gör jag ett nytt försök.

I morse ringde telefonen kl halv fyra. Micke svarade. Jag tänkte: "Vem ringer den här tiden på dygnet?" Det var polisen som ringde. En person hade sett någon sitta i vår bil och kontaktade polisen. När Micke kom ut stod det två polisbilar och fem poliser vid vår bil. Man kunde nästan tro att det handlade om ett bankrån. Någon hade varit på låset och polisen påstod att rattlåset var knäckt, vilket det inte var. Tillslut såg polisen också att det inte var knäckt. Micke fick kolla att inget saknades och det gjorde det inte. Sterion och allt var kvar. Det var ju skönt! Polisen tog fingeravtryck och förhoppningsvis finns dom i deras register, så de kan få fast personen. Även om inget blev stulet så gjorde ju personen inbrott i någon annans bil. Jag är tacksam till personen som ringde polisen. Många skulle säkert ha skitit i det eller inte reagerat att det satt någon i bilen och fifflade mitt i natten.

Igår var jag för första gången på Taizémässa. Det är en enklare samling i kyrkan. Det är ingen predikan, utan man sjunger enklare sånger, läser texter, tex dikter, tar en stund för eftertanke och tystnad. Vi fick tända var sitt ljus för dom vi tänker på. Jag var lite osäker på vad dom menade. Jag har bara varit med om att man har tänt ljus för döda, tex på en minneslund och en mordplats, det har jag varit med om. Jag viskade till Bim och frågade om det var för döda eller levande vi skulle tända ett ljus. Hon log och svarade: "För levande".
Bra, då vet jag det nästa gång jag är på taizémässa =)

Idag har jag städat köket, tagit en promenad med Elvis och käkat äggmackor. Det känns nu att jag har varit vaken sen halv fyra i morse, jag kunde ju inte somna om.

Nu ska jag ta mig en stor kopp te och titta på tv. Ha det bäst!!

lördag 7 maj 2011

Så mycket bättre

Det har inte hänt så mycket sen sist jag skrev. Jag har tagit det lungt. Tittat mycket på tv. Har sett igenom alla avsnitten av "Så mycket bättre" på tv 4 play. Jag gillar det programet så himla mycket. Vilket underbart gäng det var. Jag har hört att det ska komma nya avsnitt till hösten. Dom ska börja spela in dom nu till sommaren. Jag hoppas dom är här på Gotland i år också. Jag vet inte vilka artister det blir i år, men jag har läst att Orup och Tomas Ledin ska vara med. Orup lyssnade jag mycket på då jag var i tonåren, så det kan nog bli bra.

Om jag fick göra en lista på artister som skulle vara med så skulle den se ut så här. Observera att alla är inte mina favoriter, men det ska ju vara i olika åldrar och musikstilar.

1) Carola (självklart)
2) Dregen
3) Sven-Bertil Taub
4) Siv Malmkvist
5) Markolio
6)Robert Broberg
7) Robyn

Mmm, vad tycker ni? Jag har ju naturligtvis hur många som helst, som jag vill se i det programet. Musik är ju ett av mina absoluta största intressen

I torsdags var det hemgrupp i Visby. Vi träffades på bok och café porten. Det var så trevligt och vi fikade jättegott. Jag åt den godaste morotskakan jag någonsin har ätit...kära nån vad god den var. Bok och café porten har börjat sälja antologin 13 poeter söker läsare. Det är roligt att se de böcker som jag finns med i ute i butikerna.

Idag ska jag ta det lungt. Har nyss ätit lunch. Det blev en god skaldjurslasagne. Jag och Micke funderar på att se en film, vilken har vi inte bestämt än. Det blir nog en långpromenad med Elvis också, kanske efter elljusspåret, vi får se vart det blir.

Men nu ska jag koka te och välja film. Ha det bäst!!

söndag 1 maj 2011

Sköna Maj välkommen

Maj månad, sköna Maj! Härlig tid då blommorna blommar, fåglarna sjunger som allra finast och det är sommar i luften.

I torsdags var det avslutning på Mickes matlagningskurs. Han har gått en kurs med inriktning på thaimat. I Torsdags hade dom fest och jag var bjuden. Ojoj, så god mat det var och så fint dom hade dukat. Det var en kycklinggryta som var ganska stark, men god. Dom hade också nåt jättegott kött med grönsaker och desutom supergoda räkor, som man kunde äta ihjäl sig på, om man fick. Till det serverades det ris. Så otroligt gott!!

I går var jag och Micke till Hemse. Vi stannade av på en affär på vägen dit. Dom har lite av varje där, men jag köpte bara deo spray, en tändare och godis.

I Hemse körde vi bara omkring och tittade på olika ställen. Vi gick inte i några affärer där. Eftersom det var så varmt, så hade vi Elvis hemma. Det skulle bli för varmt för honom i bilen.

På kvällen var vi med Bim och Christina. Först var vi på Warfsholm och tittade på majbrasan där. Men dom hade ingen körsång, och Christina ville höra på nån kör, så då åkte vi till Klinteberget. Dom hade fackeltåg, majbrasa och körsång. Visst håller jag med Christina om att det ska vara lite körsång på valborg. För vad vore väl en majbrasa utan "Sköna Maj välkommen"?

Sen gick vi hem till Christina och fikade. Vi kom hem i natt nån gång.

Idag ska vi städa här hemma och ev se en film. Det kan vara skönt att få koppla av med en bra och mysig film efter ett städpass.

See you leter.