Kramfors

Kramfors

måndag 20 juni 2011

En trevlig helg


Jag och Micke har haft en helt fantastisk helg. I lördagas var vi med våra vänner Bim och Christina. Vi åkte till ett vackert ställe som heter Mästerby änget. Där grillade vi i den öppna spisen som fanns i stugan och åt jättegott. Det var grillat kött, grillade grönsaker, potatis sallad mm. Det var en helt underbar dag och så välbehövlig efter några tuffa veckor. Elvis har haft det jätte tungt under veckan och inte kunnat gå, men han mår bättre nu och i lördags sprang han och busade med de andra hundarna.

Igår var vi till kyrkan. Vi hjälpte till med serveringen. Efter det blev vi hembjudna till Christina på middag och på kvällen kom våra underbara vänner Yngve och Naemi dit också.

Jo, föresten! I kyrkan igår kom en kvinna fram till mig och undrade om jag vill sälja mina dikttavlor i ett sommarcafé som hon och hennes man har. Jag blev jätteglad och tackade ja, trots att jag tidigare har tänkt att jag inte ska ha fler utställningar. Men det här känndes bra. Det blir lite stressigt att göra tavlorna, för hon ska ha dom innan den sista denna månad. Mamma och Pappa kommer till helgen och på midsommar är jag och Micke bjuden till Yngve och Naemis sommarstuga. Jag måste städa och fixa här hemma nu under veckan så det är fint då mamma och pappa kommer, dessutom måste jag göra tavlorna. Jag har inga fotopapper här hemma, så jag måste in till stan och fixa det också. Känner mig en aning stressad, men jag har ju några tavlor klara, så om jag inte hinner de två tavlorna som jag har tänkt, så får jag väl ta dom jag redan har då.

Ha det bäst allihopa och om jag inte skriver mer här innan midsommar så vill jag redan nu önska er alla som läser min blogg en riktigt trevlig midsommar.

fredag 17 juni 2011

Världens finaste tjej

Idag går Regina ut nian. Det är inte klokt vad tiden går. Till hösten börjar hon gymnasiet. Hon har valt jordbruksgymnasiet. (Undra vem hon har fått sitt intresse för djur av, fniss). Ett mycket bra val tycker jag. Jag är stolt över henne och att hon väljer att jobba med djur gläder mitt modershjärta.

Tänk att det är snart 16 år sen som jag blev mamma till världens finaste tjej.


onsdag 15 juni 2011

Elvis hos veterinären

Igår var vi till veterinären med Elvis igen. Det känns som om vi är där stup i kvarten. Bölden som Elvis har i ljumsken hade blivit värre, och natten till igår sprack den. Det var ingen vacker syn. Då hade vi redan en tid hos veterinären inbokad, så när vi kom dit så tittade han på bölden och sa att det är en infektion. Förmodligen har han fått ett sår där som har blivit infekterat och som har blivit värre och värre. Han sydde ihop såret och satte in ett rör så blod och dyligt kan rinna ut. Nu ska Elvis ta antibiotika i 10 dagar till pluss att han ska ta ett medel som blandas i maten och som lindrar inflammationen och är smärtstillande.

Det är jobbigt att se honom. Nu när han nyss har blivit sydd i ljumsken, har ett rör som sticker ut och ett omslag över såret, så är han inte speciellt glad och har svårt att gå och röra på sig. Jag tycker så otroligt mycket om honom och det är så svårt att se honom så här. På Söndag ska vi få ta bort omslaget och röret. Det skulle vi göra själv, sa veterinären. Jag gruvar mig lite för det. Om 14 dagar ska han till veterinären igen och då ska stygnen tas. Jag hoppas det går bra allting nu och att Elvis blir frisk.

Nu ska jag gå och se till sjuklingen. Ha det bäst allihopa!

måndag 13 juni 2011

smart tvättråd, städning mm


Jag såg den här roliga bilden på facebook. Det kunde också stå "Or give it to your wife" =)

I helgen har jag och Micke varit riktigt duktiga. Vi har tvättat alla fönster, gått iväg med sopor till återvinningen, diskat mm. Vi har en hel del kvar som vi vill ha gjort innan mamma och pappa kommer. Dom kommer den 26 denna månad. Vi ska rengöra fläkten, städa skafferiet, kylskåpet och andra skåp, pluss vanlig städning som dammsuga, skura mm. Jag är en sån person som måste börja i tid, annars orkar jag inte. Jag orkar bara lite itaget och blir fort trött, så därför måste jag börja lång tid innan. Jag får ju förstås mycket hjälp av Micke.

Det är lite tufft nu. Knölen som Elvis har haft i ljumsken har kommit tillbaka, fast inte lika stor som tidigare. Den har ju inte varit riktigt borta, utan det har funnits en liten knöl kvar, men så liten att vi trodde den skulle försvinna eftersom det hela tiden har gått åt rätt håll. Nu i morse då jag tittade på den så såg den lite större ut, tycker jag. Jag blir jätteorolig. Självklart ska jag kontakta Elvis vetrinär och jag kommer att skriva här hur det går.

Nä, kanske man ska fortsätta med städningen som jag har börjat med. Ha det bäst!!

söndag 12 juni 2011

Saknar mina vänner

Jag är fortfarande ledsen över att Ben och Skorpan har flyttat. Jag gråter inte lika mycket längre, som jag gjorde de första dagarna efter deras flytt, men jag är ledsen. Jag har massa mardrömmar på nätterna om att allt jag älskar försvinner bort ifrån mig. Jag drömmer oftast om Elvis, att han dör. Det tog mig hårdare än vad jag trodde att Ben och Skorpan flyttade.

Men jag försöker göra saker som får mig att må bättre. Igår satt jag och Micke ute på vår balkong på kvällen. Det var så svalt och skönt. Micke läste en tidning och jag satt med Elvis i knäet och tittade på den vackra kvällshimlen. Det är såna stunder jag får ta vara på och njuta lite extra av, för att få kraft till annat.

Jag vet att jag kommer att komma över Ben och Skorpan, värre saker än så, har jag ju varit med om. Men det är nog så, att har man gått igenom många svåra saker i livet, så kan de små sakerna kännas så mycket större och svårare än vad de är, för man har blivit bränd så många gånger i livet.



Kanske får jag göra som Michael Jackson, köpa en apa istället ;-)
Det skulle vara nåt det, men jag tror jag föredrar råttor före en apa.
Fast jag har ju min hund Elvis, och jag är så glad över honom.

Ha det bäst! Och var rädd om dina vänner...människor som djur.

fredag 10 juni 2011

Stjärnspäckat tema på väggarna

Det är klibbigt, svettigt, varmt och med en huvudvärk som kommer och går, har jag ändå lyckats ta mig igenom dessa varma dagar. En kväll hade jag ont i hjärtat, förmodligen pga värmen. Men det är svårt att ha öppet då det är varmare ute än inne, då släpper man ju in värmen så det blir ännu varmare här. Men på kvällarna står balkondörren öppen.

Jag har funderat hit och dit på inredning, alltså av vår lägenhet. Sovrummet har jag fått till riktigt bra, tycker jag, och jag har fått mycket beröm av folk som har varit här, just för sovrummet. Jag har inrett det väldigt personligt eftersom det är jag som sover där. Mina porslinsdockor står på den gamla sekretären, eller vad heter dom. Ni vet en sån där ganska stor möbel från förr med en skiva som man fäller ut. Jaja, fin är både möbeln och dockorna iaf. Jag har tre målningar av Regina hängande på en vägg, där gästsoffan ska stå. Just nu har vi den i vardagsrummet, soffan alltså.

I vardagsrummet har vi också fått till ganska bra. Men mattan tycker jag inte passar in, men Micke ville ha den, och vi är ju faktiskt två som bor här, så han måste ju också få en talan. Mattan i sig är det inget fel på, jag tycker inte den passar till våra möbler bara. Men vi har fått till det bra ändå, tycker jag.

Det jag inte är nöjd över är väggarna, alltså tavlor och sånt. Det är betong väggar överallt, och svårt att sätta upp nåt. Dessutom har vi inte så många tavlor, så det ser lite tomt ut på flera ställen. Men jag har blivit inspirerad av olika tv program, då man ser hur folk har det hemma. Tex klockan åtta hos tsjärnorna, får man en liten inblick i hur folk, i det här fallet kändisar, har det hemma. Jag tycker om foton och porträtter. Jag har märkt att det är många som har sånt. Tex Andreas Weise har Frank Sinatra på väggen i sovrummet, en annan hade olika bilder på kända poeter i badrummet, och jag har sett många, många fler som har porträtter av kända personer i sitt hem. Sånt gillar jag, och har blivit så inspirerad av det att jag idag har letat bilder som jag vill förstora. Två kvinnor och två män har jag tänkt mig. Carola, som är min stora idol, blev ju självklar, lika så Michael Jackson. Marilyn Monroe utstrålar en stark kvinnlig styrka, som jag gillar och Elvis Presley kändes helt enkelt självklar.


Det blir snyggt med dom fyra och jag har hittat riktigt snygga bilder på dom, tex den här på Marilyn Monroe. Jag gillar den skarpt. Problemet är att bilderna blir så pixliga då jag skriver ut dom, men Micke kanske kan hjälpa mig med det. Jag vet inte riktigt vart jag ska ha tavlorna. Förmodligen blir det i vardagsrummet, men vi får se.

Nu ska jag fixa lite mat. Ha det bäst allihopa!

onsdag 8 juni 2011

Livslust

Här kommer en dikt som jag skrev för några år sen. En sommardikt, som jag kom på delar av den, då jag satt i ett väntrum på sjukhuset i Umeå. Jag skrev klart den hemma.

LIVSLUST

Som värmen från solen
värmer du min sorgsna själ.
Du ger mig orden
som styrker och gör mig väl.

Som doften från en blommande Syrén
ger du glädje i överflöd till mig.
Du lyfter mig upp och gör mig ren,
en helande värme jag känner från dig.

Som ljudet av vågor som når strand
är tonerna från din röst som gör mig hel.
Du ger mig livslust och tar min hand.
Du helar det som i mig är brustet och fel.

Som surfaren njuter på vågornas höjd,
är jag trygg hos dig när vågorna slår.
Du är den som ger mig glädje och fröjd
i livets alla stunder, dagar och år.

söndag 5 juni 2011

Ledsen

Jag mår riktigt skit just nu. Ben och Skorpan har idag fått flytta till ett nytt hem. Jag saknar dom som bara den. Det går inte att beskriva den sorg och saknad jag känner. Att två små djur kan sätta så djupa spår i hjärtegropen, kanske är svårt att förstå. Men jag älskar djur, de är en del av mitt liv och den jag är som person. Jag köpte Ben och Skorpan som sällskap eftersom jag är så ensam på dagarna då Micke jobbar. Jag har ju Elvis förstås, och tur är ju det. Men något saknades. Jag ville ha fler vänner omkring mig och då köpte jag två tamråttor, Ben och Skorpan. Tyvärr blev jag allergisk mot dom så det gick inte att ha kvar dom.

Jag och Ben fick en mysig stund tillsammans innan kvinnan som köpte dom kom. Ben kröp in i fickan på min munkjacka och myste där. Det var jättemysigt att ha honom i fickan. Ibland klättrade han upp på min axel och spanade lite för att sen klättra ner till fickan igen. Jag har några kort på när Ben är i min ficka, men som vanligt krånglar det med att lägga in bilder på min blogg.

Jag hoppas Ben och Skorpan får det bra. Jag berättade om namnen på råttorna. Ben fick jag efter en sång som Michael Jackson skrev som barn och handlade om en råtta som heter Ben. Skorpan är från den tecknade serien Dr Snuggels, som gick på tv då jag var barn. Råttan i Dr Snuggels hette Skorpan. När jag berättade det för kvinnan blev hon jätteglad, för hennes son som ska ha råttorna älskar Dr Snuggels och har den på film.

Nåja...jag tror dom får det bra där. Kvinnan sa att hon skulle bygga en stor bur i hallen med massa klättergångar och grejor, så dom får det nog bättre där än här. Men jag kommer att sakna dom.

lördag 4 juni 2011

Ben och Skorpan flyttar

Den här helgen är det sm i poesi i Visby. Jag och Micke åkte in till stan igår och satt i Almedalen och lyssnade på då poeterna framförde sina dikter. Jag blev så taggad...å, vad jag också vill vara med i sm, men min scenskräck gör det inte så lätt och mitt dåliga minne gör det ju inte lättare. Jag har så svårt att lära in texter som sitter. Och dikterna ska vara ca 3 minuter långa. Men det var roligt att vara där och lyssna. Jag var aldrig inne på Bio Roxy och lyssnade, för där krävdes det biljett. Även om det inte är dyrt så har jag inte riktigt råd just nu.

Mina fina tamråttor ska få flytta. Det känns lite sorgligt, men jag har kommit fram till att det är det bästa för mig, för det verkar som om jag är allergisk. I morgon kommer en mamma med sin son och hämtar dom. Jag hoppas det går bra och att råttorna får det bra där.

Ikväll ska jag ta farväl av dom. Det var skönt att det inte blev redan idag, för jag vill ha lite tid på mig att ta farväl och packa deras saker.

Jag köpte råttorna som sällskap, men då jag förmodligen är allergisk så kan jag inte ha kvar dom. Som tur är har jag ju Elvis...världens finaste kille!

Förresten, igår då vi var i Visby tog Elvis en liten simtur vid strandpromenaden. Han älskar verkligen att bada. Det är ganska mycket turister nu och jag trivs inne i Visby. Jag var in idag också och gick på stan. Jag köpte en ny klocka, för den andra har gått sönder. Den är jättehäftig och jag har sett att det är många som har sån klocka nu. Tydligen en modegjej just nu. Min är knallrosa. Den fanns i massa olika knalliga färger, men jag älskar ju rosa, så då blev det en sån.

Nu ska jag umgås med mina fina småkillar...ha det bäst!!

onsdag 1 juni 2011

Allergi mot småkillarna?


Jag trivs med råttorna. Bilden här är jag med råttan Ben. Men det har uppstått ett problem med råttorna. Varje gång jag håller i dom så får jag röda prickar och röda märken (rodnader) på kroppen där råttorna har varit. Först trodde jag att de hade nån form av ohyra i pälsen och jag har googlat och sökt all tänkbar info om just det på råttor. Varken löss, loppor eller skabb smittar till människor. Jag har dessutom kollat igenom pälsen noga vid flera tillfällen och hittar inget varken i hårbotten eller längst ut på hårstråna på råttorna.
Däremot har jag hittat flera sidor på nätet om personer som har fått lika utslag som mig sen dom har skaffat råttor, och det har visat sig vara allergi för dom personerna.
En vän till mig tipsade mig om att ringa till djuraffären där jag har köpt dom och fråga dom om de vet något om allergi från råttor. Jag ringde dit idag, men killen som svarade visste ingenting om råttor och lät nästan otrevlig, "Du får väl googla", sa han lite irriterat.

Nåja, jag tror mer och mer på allergi, med tanke på de uppgifter som jag har fått från nätet. Men jag vill ju inte sälja dom fören jag vet säkert att det är allergi. Jag har ringt vård centralen och fick prata med en läkare. Han sa att dom kunde inte göra allergitest som säger vad jag är allergisk mot. Om testet visar possitivt så kan det lika gärna vara hund, katt, tvättmedel, pollen allergi, nåt jag har ätit osv. Det kan inte visa exakt vad jag är allergisk mot. Då måste jag in till sjukhuset för att testa där, men det tar tid och kommer säkert inte få nån tid på flera veckor, förmodligen inte i sommar, sa han. Han skrev en remiss dit ändå eftersom jag vill verkligen veta om det är råttallergi som jag har.

Problemet är att om man är allergisk mot ett pälsdjur, tex råttor, så kan det utvecklas och göra så att man blir allergisk mot fler djur om man inte håller sig borta från det djur man är allergisk mot. Det kan också leda till astma. Detta har jag fått veta då jag har googlat och frågat folk. Astma vore väldigt dumt med tanke på att jag har hjärtfel och bli allergisk mot fler djur vill jag inte. Tänk om jag skulle bli hundallergisk tex, hämska tanke!

Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Jag tycker ju om mina råttor, men jag vill ju inte riskera att bli allergisk mot min hund eller få astma. Mina ögon har börjat klia och stickas, om det beror på råttorna, vet jag inte, men det är ju konstigt att jag får så nu då jag har köpt råttor, kan inte se nåt annat alternativ. Jag har inte använt smink sen jag köpte dom, så det kan det inte vara.

Jag blir så kluven. Om det är allergi så kan jag ju inte vänta tills efter sommaren för att få veta det. Det här är svårt! Jag har bestämt mig för att avvakta och se om de röda prickarna och rodnaderna försvinner även om jag håller i råttorna, och att ögonen blir bättre. Om inte, så måste jag nog sälja dom :(

Nåja, det var allt för mig idag. Ha det bäst!