Kramfors

Kramfors

fredag 29 juni 2012

Det gör ont

Jag fick önskemål från en vän att få läsa min dikt "Det gör ont", som jag nämnde i min förra blogginlägg. Så här kommer dikten.

Det gör ont när dina ögon
säger att du inte förstår mig.
När du skämtar om allt jag säger
och inte hör allvaret i mina ord.
När jag får hålla masken och svälja min gråt, för att du ska få skina på min bekostnad.
När du kommenterar varje minsta grej jag gör och analyserar varje rörelse och ord från mig och får det till att vara sjukt.
När du fnyser och himlar med ögonen
och tittar mot någon annan för att få medhåll, fast du inte lyssnade på det jag sa.
När varje steg jag tar blir något du
Kan skämta om med dina vänner.
När mina drömmar inte är viktiga för dig
och du tar dig rätten att vifta bort mig
som om jag var en fluga vid middagsbordet.
Det gör ont då du kallar mig för din vän, men ditt vänliga hej är bara ett falskt spel för att kunna trampa på den jag är.
Jag vaknade tidigt idag och passar på att blogga lite medans Micke sover och morgongruset i mina ögon ska försvinna.
Det är fredag idag, härligt härligt! Jag vet inte vad jag ska hitta på i helgen. Micke ska jobba hela helgen och har långa pass, så honom lär jag inte se mycket i helgen.

På söndag ska jag tala i Vall. Jag har börjat förbereda mig på vad jag ska säga. Jag tänker tala om människors åsikter och sånt dom säger om en och till en, som gör stora skador, och att man kan behöva dra sig undan ibland för att inte tappa sig själv bland alla hårda åsikter och ord, som man möter. Man kan behöva krypa upp i Guds famn ibland och hämta nya kraft och lyssna in på vad Gud säger om en. Han har högre tankar om oss än vad andra har och kanske vad vi själva har.
Det finns en bild som jag har sett på nätet, där en liten gul och vit kattunge sitter framför en stor spegel och speglar sig. Det kattungen ser är inte en liten hjälplös kattunge, utan ett stort präktigt lejon med stor och fin man. På bilden står det: "spegla dig i Guds ord". Den bilden tycker jag är så bra.
Jag ska läsa en sångtext av Carola som heter "vem kan älska mig?" och jag ska avsluta mitt tal med en dikt som jag har skrivit, som heter "Det gör ont".
Det gäller att se sig själv så som man är och inte låta andras elakheter trycka ner en. Det är svårt men det går!

Några bilder på mig bjuder jag på =)

måndag 25 juni 2012

Friluftsliv i skog & strand.

Igår var det ett fantastiskt väder, så jag & Micke åkte med Bim & Christina till ett ställe som heter Adre strand. Det är långt ut i skogen men alldeles vid havet & stranden. Skog & strand samtidigt, det gillar jag. I skogen fanns det ett litet ställe med stora sten klippor som kallades för "Kungens sal". Där grillade vi kött, korv, grönsaker på spett och bananer med choklad. Vi hade det jättemysigt. Vi var också en hel del på stranden. Hundarna busade, åtminstone Elvis & Lova. Idefix var lite deppig och ville bara hem.

När vi åkte hem såg vi en hel åker med Vallmo blommor, det bara lyste rött på långa vägar. Så vi åkte dit och jag fotade. Vi åkte också förbi det hus som Christina ska flytta till nästa månad. Ett jättefint hus!

Elvis & jag är fortfarande trötta efter gårdagens utflykt. Vi var borta i 7,5 timmar igår, det kallar jag för friluftsliv!

Idag har jag städat och nu ska jag ta det lugnt en stund och vänta på att regnet ska lugna ner sig lite så jag kan ta en promenad med Elvis. Han vägrar att gå ut då det regnar, så jag får passa på då det blir uppehåll.

Jag sätter in några collage från gårdagens frilufsdag.

söndag 24 juni 2012

Skilsmässa?

I fredags på midsommarafton, var vi i Fridhem med några vänner och firade midsommar. Vi hade picknick på stora filtar och såg majstången resas och små grodorna och allt som hör till. Efteråt gick vi hem till Tommy och Carina. Tyvärr jobbade Carina så hon var tvungen att åka iväg.

Tommy och Carina hade bjudit dit sin granne Lasse och hans son också. Dom hade jag aldrig träffat tidigare. Lasse var en mycket trevlig man, men som säkert saknade sin nubbe till sillen. Han nämnde den flera gånger vid matbordet. Han kanske inte hade räknat med att fira midsommar med enbart pingstvänner ;-)

Men en sak blev jag lite fundersam på. Lasse började prata med mig och han hade hört att Micke har fått jobb i Kramfors och att han ska flytta upp. Lasse frågade om jag också skulle flytta upp eller om jag ska bo kvar på Gotland. Vid det laget så visste han att jag och Micke hörde ihop. Men självklart ska jag också flytta upp! Att Lasse frågade gjorde inget, men han måste ju ha hört från någon om flytten, vilket inte heller gör något, men att jag ska bo kvar? Jag har hört det spekuleras så tidigare av andra. Det enda vi har sagt är att Micke kanske måste åka upp tidigare för att böja jobba, och jag flyttar upp till 1 September, då vi har tillgång till vår nya lägenhet. Av det har det byggts rykte om att vi ska separera. Kanske folk tror att vi ska skiljas? Om folk kunde lyssna bättre, så skulle inte såna här rykten uppstå. Lasse gjorde rätt som frågade isf att bara spekulera och lyssna på ryktena. Han såg lite förvånad ut då jag sa att jag också ska bli Kramforsbo, så hade ju inte han fattat det.

När sånt här händer att folk börjar spekulera och prata så brukar jag låta folk hålla på. Dom kan ha sina spekulationer för sig själva. Vill dom veta hur det ligger till, kan dom göra som Lasse.. Fråga!

Nåja, nu har jag fått skriva av mig. Jag hade det trevligt och Tommy var en fantastisk värd den kvällen. Han hade dukat fint med ljusblåa servetter och besticken på rätt plats. Inte för att jag är petig på sånt, men det syntes att han hade ansträngt sig och ville göra det fint, vilket han lyckades med galant, och då menar jag inte bara dukningen. Hela kvällen var trevlig.

Senare på kvällen följde jag och Micke med Bim och Christina på tältmöte. Tyvärr var jag så trött så det blev lite jobbigt för mig. Fick yrsel så jag fick hålla i mig. Ett band som heter Handsome spelade, dom var jättebra. Det var modernt och fräscht med rapp, och det gillar ju jag. Lite Timbuktu känsla, både sång och rapp.

Jag sätter in en bild från tältmötet och ett collage från firandet i Fridhem.


fredag 22 juni 2012

Midsommar & lite Till =)

Idag är det midsommar, härligt! Vi ska fira midsommar i Fridhem med vännerna Bim, Christina, Tommy & Carina. Det kommer att bli en vanlig traditionellt firande med sång, midsommarstång och god mat. Maten ska vi äta hemma hos Tommy och Carina. Det blir knytkalas, vi ska fixa sillen. Eller fixa och fixa, sillen är färdig i burk. Vi fick det enklaste uppdraget, men det är jag bara glad för =)

Ikväll är det midsommar Gudstjänst nån stanns, jag minns inte vart, men vi hänger på så får vi se vart vi hamnar :-)

Min kära syster Linda skickade bilder på sin son Till, ja han heter så, jag har inte stavat fel ;-) han är så otroligt fin. Jag har gjort ett bild collage. Jag skulle gärna vilja visa alla bilderna, men det skulle ta sån plats, så ni får nöja er med collaget. Barn är så mysiga! De är pigga och nyfikna på livet. Bara den där bilden längst upp till vänster då han sitter på huk och studerar en myra eller nåt. Underbar bild!

Trevlig midsommar önskar jag er alla och ta vara på vad livet bjuder på. Även dom små undren kan vara stora. Ibland är vi så upptagna av oss själva, jobbet eller nåt annat, så vi ser inte myran som stretar och barn som lär sig gå. Ta vara på det lilla och du kommer att bli rikt välsignad..typ glad =)

onsdag 20 juni 2012

Besök från fastlandet

På nätet har jag många vänner som jag aldrig har träffat, vi träffas bara via nätet. Taru är en av dom. Vi har haft kontakt länge bl.a. via Facebook. Men nu bestämde vi oss för att träffas och Taru åkte hit till Gotland till oss med sin lilla dotter Saga 8 månader gammal.
Dom kom natten till lördag och åkte hem idag (onsdag). Det var så roligt att träffa dom och Taru är verkligen sig själv på nätet, för hon var precis som jag hade tänkt mig. En jätte trevlig kvinna, som jag hoppas jag får fortsätta att ha kontakt med.

Jag hoppas hon gillade mig också. Jag är lite som Moses, har ett trögt målföre, men det brukar lossna efter ett tag. Nån vidare guide var jag inte. Kära nån vad dåligt lokalsinne jag har. Det är ju ett mirakel att vi tog oss dit vi skulle. Som tur var så hade Taru Gps, så då gick det ju bra.

Igår var vi till Fårö, det var kul. Jag gillar Fårö mer och mer för varje gång jag är där. Jag har haft lite kluvna känslor för Fårö. Det är fint tycker jag men lite tråkigt, men nu fastnade jag helt för Fårö. Typisk nu då vi ska flytta. Kanske är det så att ibland behöver man besöka en plats flera gånger innan man fastnar för den.

Vi har inte bara varit på Fårö, vi var en dag i Visby där vi han med ganska mycket. Vi har också varit till Sandhamn och kört efter Ekstakusten, mycket fin sträcka.

Men idag åkte mina fina vänner hem och nu blev det så tyst och tomt här hemma. Jag har gjort ett litet bildcollage =)

söndag 10 juni 2012

Fridfull söndag i Fröjel

I dag följde jag med min vän Christina till Fröjel kyrka. Hon jobbar som klockare och jobbade idag, så vi var där långt innan Gudstjänsten började. Medan Christina tände alla ljusen i kyrkan passade jag på att fota. Det finns så otroligt mycket fint att fota i en kyrka. Jag har gjort ett liten collage av några bilder som jag tog.

Jag tycker om prästen som predikade idag. Elisabeth heter hon och är så otroligt duktig på att predika. Trevlig är hon också. Jag blev riktigt rörd av hennes predikan idag, så rörd att tårarna kom. Men det var inte bara jag som snyftade i kyrkbänkarna under predikan. Så stark, varm och fin predikan!

Jag tycker om lugnet som är i svenska kyrkan. Jag behöver det ibland. Det är fridfullt på nåt vis.

Igår fick mitt marsvin Prillan flytta till ett annat hem. Eftersom vi ska flytta upp till Norrland igen, så tyckte jag det blev bäst för Prillan om hon får bli kvar här på Gotland. Men visst är det tomt utan henne. I morse då jag klev upp saknade jag hennes "whii whii" läte som hon brukar göra. Och när jag gick ut med Elvis var jag på väg att plocka maskrosblad med mig hem till henne, för jag brukar göra det på promenaderna. Det kommer nog ta ett tag innan jag har vant mig att vara utan henne.

Ha en fin fortsatt söndag och besök gärna en kyrka när du får möjlighet. Det kan vara mycket fridfullt och givande.

fredag 8 juni 2012

Nya planer

För några dagar sen blev Micke erbjuden jobb uppe i Norrland, närmare bestämt i Nyland utanför Kramfors. Han har tackat ja till jobbet så nu flyttar vi tillbaka till Kramfors. Det känns faktiskt bra! Det ska bli skönt att få komma upp till Norrland igen. Men visst trivs jag på Gotland, det gör jag. Jag kommer nog att sakna Gotland, men om jag trivs i Kramfors så lär nog inte saknaden bli så stor.

Jag vet inte exakt när vi flyttar, men det blir nu i sommar iaf. Jag har gjort ett litet bild collage med Gotlands bilder =)

torsdag 7 juni 2012

Nationaldagen

Igår var det alltså nationaldagen. Vi firade den i Almedalen, där både Babben och Kungen höll tal. Kungen gjorde det bra. Det blev inget "Kära Ölands bor" eller nåt liknande. Efteråt ville vi ju förstås försöka få ett fint kort på Kungen och drottningen, men jag fick bara med den legendariska vinken från drottningen. Men det är ju inte så illa det heller. På Kungen tog jag ett kort på då han höll tal. Babben tjuvfotade jag när hon stod och väntade på sin tur att få prata.

Bim och hennes hund Idefix var också med. Det var många hundar i Almedalen men Elvis skötte sig fint.

På kvällen var vi hos Christina.
Jag har gjort ett bild collage av dagen som ni kan se här nedanför.

onsdag 6 juni 2012

Livet känns bra just nu

Dagarna går och de senaste dagarna har varit riktigt bra dagar. Jag & Christina sov över hos Bim för några nätter sen. Det var kul men det blev inte så mycket sömn för katten Felicia busade på mig hela natten. Men det är kul att vara med vänner och även fast man är vuxen så är det lika kul som det var när man var barn, att sova över hos en kompis. Varför ska man sluta med det då man är vuxen?

Igår gick jag och Elvis till Warfsholm. Elvis badade på riktigt för första gången i år. Han badade visserligen i maj då Regina var här med Alice. Alice hoppade i vattnet gladeligen och Elvis försökte hänga på, men gick inte sp långt ut. Han blev lite rädd för Alice vilda vattenlek, så han blötte bara benen. Men igår badade Elvis. Jag kastade i pinnen och han hämtade den. Oj, så kul han tycker det är. Han skulle kunna hålla på i timmar, men där får jag sätta stopp. Han ska ju orka gå hem också, ock jag med för den delen.

Jag är ute ganska mycket och som ni vet vid det här laget så tycker jag om att fota. Jag fotar blommor och allt möjligt. Jag har gjort ett litet foto collage som jag sätter in här. En bild på katten Felicia blir det också.

lördag 2 juni 2012

Ryggskott & mys

Igår knäckte det till i ryggraden och fick ryggskott. Har haft sjukt svårt att sova inatt pga ryggen. Men men, det går väl över som mycket annat gör.

Jag har haft många mysiga stunder nu i försommar. Både stunder för mig själv och med nära och kära. Det gäller att ta vara på de små stunderna av guld, för oftast är det dom små sakerna i livet som gör livet värt att leva.
Tex igår kväll bjöd vi hem våra vänner Bim och Christina på middag. Jag gjorde hemma gjord pizza och grekisk sallad till Bim, som går på en diet jag aldrig kommer ihåg namnet på. Efter maten blev det snacks och Let's dance. Det blev en mycket trevlig kväll.

Min dotter Regina var här i maj med sin hund Alice. Vi hade dans tema hela tiden som hon var här. Vi såg gamla avsnitt av Let's dance, Dirty dancing, Grease & som grädden på moset hade Micke och Regina en dansuppvisning med bugg :-)

Mysiga stunder för mig själv har jag bl.a. Tittat på den gamla 80-tals filmen "Inga kan älska som vi", det var nostalgi på högnivå! Men man ska nog vara tonåring på sent 80-tal för att uppskatta den filmen.

Efter att jag hade varit på hjärtundersökning på sjukhuset unnade jag mig en god sallad på stan, bara för att jag var värd det :-)

Men nu sitter jag i soffan med ryggskott :-/ men jag försöker röra på mig så mycket som möjligt så jag inte stelnar helt. Har nyss ätit en bit av pizzan jag gjorde igår. Den var lika god idag :-)

Men nu vill jag önska alla en fortsatt trevlig helg. Jag lägger ut lite bilder som får tala för sig själv.