Kramfors

Kramfors

måndag 27 augusti 2012

Nära och kära

Igår var det en rolig dag. Först kom Mamma och Pappa på besök. Det var första gången vi träffades sen vi flyttade tillbaka till Kramfors, fast vi har ju bara bott här en vecka.
Micke visade vart han jobbar och Mamma och Pappa gjorde hemlagad pizza som blev jättegod. Sen fikade vi (igen), vi fikade före maten också :-).

Kl fem på eftermiddagen var det möte i kyrkan, som jag och Micke var på. Mamma och Pappa hade åkt hem. Det var så roligt att träffa alla vänner som man inte har sett på flera år. Fia var där med sin lilla dotter Alicia. Jag har bara sett Alicia på kort tidigare. Hon var så söt med sina två tofsar i håret.

Det blev ett riktigt kram kalas där i kyrkan, när vi träffade våra vänner. Jag och Micke fikade med Fia och Sandra efter mötet.

Idag har jag och Elvis gått en långpromenad igen. Det var skönt, men det blåste så förfärligt. Det kändes som om man var på Gotland igen.

Det känns så bra att vara tillbaka till Kramfors. Det känns mer och mer rätt att vi flyttade hit igen. Speciellt då vi var i kyrkan kände jag att nu har jag kommit hem. Jag har saknat Pingstförsamlingen här i Kramfors. Jag trivs med de personer som är med där och jag känner mig...ja, hemma.
Det är absolut inget fel på församlingen i Visby, jag känner bara att jag trivs bättre i Pingstkyrkan i Kramfors.

Nu kom Micke hem från jobbet! :-)

lördag 25 augusti 2012

Våra smultronställen

Igår gick jag och Elvis en långpromenad. Vi tänkte först bara gå runt bruket, som är nog långt om man går från oss, men vi blev ute i två timmar. Jag kom på att försöka hitta Udden, och det gjorde vi. Det ät ett fantastiskt vackert och lugnt ställe. Dit kommer jag gå ofta. Det är lite besvärligt att ta sig dit. Man får gå genom skogen, och alla stigar är inte så enkla, men det är värt det. Jag och Elvis blev där ganska länge. Jag filmade där och fotade. Jag ska försöka lägga ut en av filmerna, då Elvis leker med vågorna, men om det inte går får ni nöja er med bildcollaget som jag har gjort.

På kvällen åkte jag och Micke till Icktjärna här i Kramfors. Där är det också otroligt vackert. Men inget ställe om man vill vara ifred. Det är alltid folk där. Igår var vattnet så där spegelblankt och lugnt. Jag fotade ju så klart där också.

Jag älskar Norrlands natur, det har jag alltid gjort. Nåt som jag saknade på Gotland var alla vackra berg.

Gissa vem Elvis och jag träffade på vår promenad? Den svarta pudeln som jag berättade om för några dagar sen. Den här gången gick det bättre.

fredag 24 augusti 2012

En kväll i Beverly Hills

Igår då Micke kom hem från jobbet gick vi bort med tomma kartonger till återvinningen. Det var skönt att få bort dom, men vi har många kvar som vi ska ta ikväll. Nu har vi fått låna en bil av Patrik och Veronica, så ikväll blir vi av med alla kartonger.

Vi tog en promenad upp till Patrik och Veronica, då vi skulle hämta bilen, och såg att dom bor tydligen i ett mycket välkänt och fint område, nämligen Beverly Hills =)
Åtminstone visade skylten så, och vi bor alldeles i närheten. Nåja, det rätta Beverly Hills ligger ju på ett helt annat ställe, det vet ju alla, men lite kul är det med skylten. Vi blev kvar i "Beverly Hills" hela kvällen. Det var kul att träffa Patrik och Veronica och pojkarna deras.

Idag ska jag fortsätta att greja här hemma. Vill börja få ordning. Ska leta reda på tvättstugan också. Den är helt spårlöst försvunnen, men den ska finnas här någonstans. Har ju sett den, men varken jag eller Micke minns vart den var och ingen av nycklarna passar till nån av dörrarna, alltså en tänkbar tvättstugedörr.

Nä, lite te nu så jag kan sätta igång.

torsdag 23 augusti 2012

Mer Kramfors bilder

Här kommer några fler bilder från Kramfors. Jag får blogga mer senare. Idag ska jag packa upp de sista kartongerna. Det börjar bli jobbigt att bo bland massa kartonger. Vill ju få ordning nu. De flesta är tomma, som tur är, och förhoppningsvis får jag hjälp idag med att bli av med kartongerna.

Men först blir det frukost!

onsdag 22 augusti 2012

Kramforsån i vått och torrt

Det tar sig med lägenheten. Nu ska bara sänggavlarna till sängen på och massa tomma kartonger bort. Vi har tänkt att möblera om i vardagsrummet, men det tar vi då vi har mer tid och ork.

Igår regnade det hela dagen, men det hindrade inte mig och Elvis från att gå en långpromenad. Vi gick först efter Victoriagatan, sen gick vi ner så vi hamnade vid Kramforsån och följde den tills vi kom in i centrum, och därifrån gick vi hem. Inne i centrum träffade vi Micke som stod och pratade med en god vän till oss, Nina. Det var så kul att träffa henne. Vi har ju pratats vid via telefon då vi bodde på Gotland, men det var kul att träffa hon live. Hon fick en genomblöt kram av mig =)
Nina har nyss gift sig och hade sin make med sig, Bengt heter han. Han var mycket trevlig.

Idag gjorde jag och Elvis samma runda, men utan regn den här gången. Eftersom det regnade så mycket igår så fotade jag inget då, men idag fotade jag desto mer. Jag lägger ut några bilder nu. Det kommer fler Kramforsbilder senare, som speciellt är tagna för mina Gotländska vänner =)
Nu blir det bilder från Kramforsån.

måndag 20 augusti 2012

På plats i Kramfors

Nu är vi äntligen på plats i vårt nya hem i Kramfors. Det blev en väldigt jobbig flytt det här med massa resande hit och dit. Jag måste ha fått kraft från ovan som gjort att jag har orkat. Men visst har det varit lite svajigt under några dagar, då sömnbristen tog över.
Men jag tycker att vi har klarat det bra, även om vi har varit extremt trötta under veckan. Micke har gjort ett fantastiskt jobb som har kört fram och tillbaka mellan Gotland och Kramfors. Sista resan upp till Kramfors åkte vi tåg från Centralen i Stockholm. Elvis skötte sig exemplarisk under hela resan, under alla resor var han duktig. På tåget sov han på sätet bredvid mig. Han var lite nyfiken på bruden som låg på sätet bakom honom (en Labrador ), men hon visade inget intresse av honom, så då tröttnade han och somnade om.

Vi ha fått till det bra i lägenheten, tycker jag. Vi är ju inte på långa vägar klar, men det blir bättre och bättre för varje dag. Idag har jag spikat upp tavlor, men tavelkrokarna tog slut, så jag måste köpa fler idag. Kära nån vad svårt det är att sätta upp tavlor. Vi har alldeles för många, så flera tavlor ska till förrådet, men frågan är vilka.

Elvis och jag har varit på en långpromenad. Vi träffade två kvinnor med en svart pudel. Den pudeln blev jätteglad och ville leka. Vi släppte lös dom på en fotbollsplan, men Elvis ville bara hem. Han läxade upp den andra hunden och ville hem sen, tråk Måns!
Det bor en hund till i samma hus som oss och den hunden brukar den svarta pudeln leka med. Dom brukar ta promenader ihop fick jag veta av kvinnorna med den svarta pudeln. Dom föreslog att vi skulle gå ihop allihopa med våra hundar, det tyckte jag var en bra idé.

Det finns så mycket mer att berätta, men det kanske jag tar nån annan gång. Ha det bäst!

fredag 17 augusti 2012

Fram å tillbaka

Kära nån vad jobbiga och stressiga dagar det har varit och fortfarande är. I tisdags tömde vi lägenheten och städade den. I onsdags åkte vi med flyttbilen som vi hyrde till Kramfors, där lastade vi av alla våra möbler och saker. Vi fick hjälp av Mickes släkt.
Natten till torsdag åkte vi tillbaka till Gotland med flyttbilen. Vi han med båten i Nynäshamn som gick fem över elva, trots att vi försov oss. Jag vaknade kvart över tre, vi skulle ha åkt kl tre.

Väl på Gotland så lämnade vi igen flyttbilen och nycklarna till lägenheten, och sen åkte vi till Bim och Christina i Sproge. Här har vi tagit det lugnt. Jag tog mig ett efterlängtat bad i badkaret.
Idag åker vi tillbaka till Kramfors. Vi åker med tåg från Stockholm.

Det kändes så där att komma upp till Kramfors igen. Jag trodde det skulle kännas lättare, men samtidigt får jag ju tänka på att jag är ju extremt trött, så det är svårt att överhuvudtaget ta in nåt.
När jag såg höga kusten bron, visste jag att snart är vi i Kramfors, vårt nya hem. Jag tror det kan bli bra, bara jag får tid att återhämta mig.

Nu ska jag dricka mitt te och lyssna på kossorna som mua. Sen blir det fart och massa resande igen.

söndag 12 augusti 2012

Flyttar tagen

Kära nån vad kartonger, säckar och väskor det är här nu. Dom står precis överallt och idag skruvade vi ner bokhyllan. Jag har hållit på hela dagen med att torka ur skåp och köksluckor idag. Hade glömt att det tar sån tid. Men nu är alla skåp och lådor tömda och torkade i köket. Ikväll blir det söndagsmys framför teven med Regina och Linea. Ostbollar och läsk och tonåringarna får bestämma vad vi ska se. Det blir en riktig tjej kväll, för Micke jobbar. Tjejerna har lovat att jag ska få sitta med, snälla tonåringar jag har att göra med =)

Nä..nu orkar jag inte städa mer. Ställer undan spray flaskan och trasan för i kväll.

Ha det bäst!

fredag 10 augusti 2012

Strul,kul & rock & pop

Strul är bara förnamnet! Jag är så trött på allt strulande just nu med flytten. Det skulle ta för lång tid att berätta om allt, men en sak är att arbetsförmedlingen har sagt fel summa till oss för vad flytten ska kosta. Eftersom Micke har fått fast arbete på en annan ort så betalar ABF upp till 20000 kr för flytten, och testen får vi betala. Dom sa att allt som allt går det på 26 tusen, alltså ska vi betala 6 tusen av det. När allt var klart med flyttfirman så fick vi veta att det skulle gå på 38 tusen. Helt plötsligt är det 18 tusen kr som vi ska stå för. Det är lite för mycket & på ABF hänvisar dom till en person som har semester, ingen annan än hon kan det där, säger dom.

Vi ska vara ute ur den här lägenheten innan september, så det finns ingen tid att vänta på att nån ska semestra klart. Så nu har flyttdatumet ändrats igen och vi flyttar redan på onsdag nästa vecka. På tisdag ska lägenheten vara tömd och utstädad. Vi känner en viss stress, ja.

Vår bil är inte samarbetsvillig. Självklart vill den göra allt lite besvärligare för oss. Den är trasig och på bilverkstaden sa dom i princip att den bara är att skrota. Det kan vara ett fel som han inte hade hunnit kolla, men är det inte det, så finns det inget att göra.

Som om det inte var nog så blev jag magsjuk inatt.

Men nu till det som är kul. Jag gick på medeltidsbyn med Regina och hennes kompis Linea igår. Det var så kul trots att regnet vräkte ner. Regina hade köpt lite delar till sina medeltids kläder. Hon var så fin i det. Jag lägger in en bild på henne här nedan. Regina fick ett smycke av mig som min mormor ägde, det blev hon jätteglad för.

När jag kom hem fortsatte jag och packa. Jag hittade min hund Elvis rock jacka. Han tycker den är för obekväm, så han har aldrig använt den och det ska han inte behöva göra heller. Jag tog på honom den för att fota honom och då blev han jätteglad och poosade framför kameran som vilken foto modells hund som helst, men sen åkte den av.

Bim och Christina kom förbi på kvällen med några kartonger. Dom stannade på fika och jag gav Bim en cd skiva med Carola. Det är en pop skiva som heter "Från nu till evighet". Det är min favorit skiva, men jag ville ge henne den som minne av mig och för att jag tror att många låtar på den skivan skulle hon gilla.

Nu har jag skrivkramp, men jag sätter in ett litet collage på Elvis i sin hård rocks jacka och bilden på Regina.

torsdag 9 augusti 2012

Flyttångest

Det här blir ett mycket kort blogg inlägg. Jag har mycket att göra idag. Först ska jag duscha och försöka få i mig lite frulle, innan jag åker in till Visby där jag ska träffa Regina och eventuellt Linea, och gå i medeltidsbyn. Micke är ledig idag men får fullt upp med att ordna för flytten. Precis allting har strulat när det gäller flytten. Jag orkar inte dra upp allting, men vi får börja om från början, och vi som trodde allt var klart.

Vi planerar att flytta upp till Kramfors den 17 den här månaden. Det är på fredag nästa vecka. Vi är inte på långa vägar klar och på söndag kommer tonåringarna (Regina & Linea) hit igen och ska sova en natt, innan dom tar färjan tillbaka till fastlandet. Vi kan ju inte packa ner hela bohaget då tjejerna ska komma. Men jag är så glad att få vara med dom, och det ska nog gå att fixa frulle åt dom bland alla kartonger. Käka middag kan vi göra ute.

Snacka om att ha flyttångest, det är bara förnamnet. I morse vaknade jag av en hemsk mardröm om flytten, usch, det får inte hända!
Jag mår inte bra av allt strul som är nu då vi ska flytta. Jag är tacksam över att jag har min tro på Jesus. Igår kväll, då jag inte kunde sova pga allt som är nu, så tänkte jag på den där sången "Du omsluter mig på alla sidor och du håller mig i din hand". Med den i huvudet lyckades jag tillslut somna.

Det här skulle ju inte bli nåt långt inlägg. Bäst att sluta nu då och sätta igång med frukosten.

Kom ihåg att Jesus bryr sig om just dig

måndag 6 augusti 2012

Kristus i medeltidsbyn

Natten till söndag kom min älskade dotter Regina och hennes kompis Linea. Linea var här förra sommaren också, så hon har jag träffat tidigare, en jättetrevlig tjej. Klart att jag som mamma är glad över att min dotter har bra vänner.

Medeltidsveckan började igår. Regina och Linea sov bara en natt hos oss, för dom har hyrt en lägenhet inne i Visby ihop med 4 andra kompisar. Dom fyra har jag inte träffat, men som jag har hört ska dom vara bra också.
Vi skjutsade in Regina och Linea till deras lägenhet och sen gick jag, Micke och Bim till medeltidsbyn. Det var som att resa in i en annan tid.
Eftersom det här är sista medeltidsveckan för mig och Micke, åtminstone som vi bor här, så ville jag köpa nåt minne från medeltidsveckan. Jag hittade ett kors i brons, ett halssmycke, som jag köpte. Om det var så typiskt medeltiden vet jag inte, men fint var det iaf.

Vi var två omgångar till medeltidsbyn. Den andra gången höll dom på att plocka ihop, för klockan började bli ganska mycket. Men två nunnor stod och sålde ikoner och andra fina saker. Jag ångrade lite att jag hade köpt det där brons korset, för jag hade hellre köpt saker av nunnorna. Jag har börjat gilla ikoner mer och mer, jag tycker dom är riktigt fina. Jag kunde inte låta bli att köpa en ikon. Det var svårt att välja för det fanns så många, men jag tog en med Jesus barnet och Maria, där Maria kramar Jesus, eller om det är tvärtom. Bim köpte tre ikoner. Jag ska köpa fler ikoner också, då jag har kommit upp till Kramfors.

Jag ska försöka skapa en lugn plats i vår nya lägenhet, som ska vara en plats för lugn och ro, återhämtning och typ andakts plats. Jag hade en sån hörna i den här lägenheten. Jag hade fått låna en fin och mysig fåtölj av Bim som jag hade i den hörnan, men den fåtöljen har jag lämnat tillbaka, eftersom vi ska flytta. Men jag ska försöka få plats med en ny andakts hörna i Kramfors. Vi flyttar till en tvåa, vilket kan bli lite trångt, men det ska nog gå.

Jag är glad över ikonen som jag hittade i medeltidsbyn. Tänk att Kristis fanns där med =)
Nu står den i fönstret i sovrummet, bredvid gårdskorset jag köpte på en loppis. Men ikonen ska få en bättre plats i vår nya lägenhet. Det är ingen idé att börja spika upp tavlor nu.

Nu ska jag fixa lite frukost. Fil och flingor med äppelmos och ostmacka blir det idag.

Här nedanför ser ni Regina och Linea som är redo att inta medeltidsveckan. Ikonen som jag köpte ser ni också.

Önskar alla en fin dag med nya möjligheter.

onsdag 1 augusti 2012

En bit av Gotland i väskan

Det märks mer och mer att tiden här på Gotland börjar ta slut. Igår var jag in till Visby för jag skulle vara på sjukhuset kl åtta på morgonen. Jag tycker om att gå för mig själv efter strandpromenaden tidigt på morgonen. Kl var bara 6:40 då jag satt nere vid hamnen och tittade på båtarna, för att sedan ta strandpromenaden till sjukhuset. Jag tänkte när jag gick dit att det här är nog sista gången som jag går ensam, så tidigt, just där. En favorit sträcka för mig är just strandpromenaden.

Igår kväll var jag och Micke bjudna till våra vänner Lennart och Kerstin. Flera andra vänner var också där. Vi blev bjudna på god mat och fika och hade det jätte trevligt. Men det kändes lite vemodigt, för jag visste att några av våra vänner som var där, var det sista gången jag träffade innan vi flyttar upp. Lite sorgsen kände jag mig när vi åkte därifrån. Man hinner få några vänner på fyra år. Men vi kommer att åka hot på semester ibland, har vi bestämt.
Vi fick en present av våra vänner och det var en bit av Gotland. Jo, det är säkert! Vi fick en baksten av Gotländsk kalksten, som man kan baka bröd på, grädda pizza, ha den som ostbricka för att hålla osten kall eller som tårtfat av samma anledning. Kalkstensplattan fungerar både för att kyla saker och värma. Glad blev vi och det var en väldigt finurlig present, smart tänkt! Så nu när vi flyttar uppåt i landet tar vi inte bara med oss Gotland i våra hjärtan, utan även i väskan (en bit iaf).

Det känns svårt att lämna Gotland men samtidigt ska det bli kul att komma till Kramfors och träffa vår fina församling som vi har där och våra vänner förstås.

Här är bilder på kalkstensplattan vi fick och hamnen i Visby som jag tog tidigt i går morse. Jag gick förbi Frälsningsarmén på vägen hem igår från sjukhuset, och dom hade en skylt i fönstret med en text som jag tyckte var bra, så den fotade jag också.

Ha en fortsatt bra vecka och du är innerligt älskad för den du är.