Kramfors

Kramfors

söndag 31 mars 2013

Har du förstått?

Påsken är min favorit högtid. Till skillnad från julen så är påsken mer färgglad och inte lika krav fylld och stressig.

Jag har skrivit en påskdikt som jag vill dela med mig av till dig som läser min blogg. Den heter "Har du förstått?"

Har du förstått
hur stor Jesu kärlek är?
Han har för dig till döden gått
och han har dig så kär.

Har du förstått
vilket pris han fick ta
när de dödade honom så rått,
för till döden de ville honom ha.

Har du förstått
vilken seger han vann
då han ur graven uppstått
och hans kärlek till dig är sann.

Har du förstått
att du är ett konungabarn?
För dig han lidande har utstått
och befriat dig från djävulens garn.

fredag 29 mars 2013

Påsken

Här kommer en påskdikt som jag har skrivit. Den heter helt enkelt "Påsken".

Vi pyntar och vi donar
till minne av han som tronar.
Äggen av barnen målas
med färger det inte snålas.
Godis fylls i äggen
påskbonaden sätts upp på väggen.
Med fjädrar smyckar vi riset
som påminner oss på det viset
om vår Herres lidande och smärta.
Han bar oss hela tiden i sitt hjärta.
Äggen påminner oss om det nya livet
som genom pånyttfödelsen är oss givet
Till honom som min smärta bar
vill jag tillhöra alla dar.

Glad påsk allihopa!


torsdag 28 mars 2013

Tuffa dagar

Ja, det har ju blivit några tuffa dagar här. Förra veckan gick man och väntade på Elvis provsvar. På fredag fick vi svaret att det förmodligen är astma. I söndags fick jag åka in till akuten och blev inlagd för misstänkt hjärtinfarkt. Det var ingen infarkt, som tur var.

Igår (onsdag) var jag till tandläkaren för att fixa tanden som hade gått av. Det blev en jobbig stund i tandläkarstolen. Tanden som var trasig var det nästan ingenting kvar av, och det skulle bli väldigt dyrt att laga den. Det var i princip bara tand i tandköttet. Det fick bli så att tandläkaren drog ut den. Men det var lättare sagt än gjort. Vad den stackars tandläkaren fick kämpa för att få bort den. Han blev tvungen att kapa benet i munnen och karva i tandköttet för att komma åt tanden och dra ut den.

Man kunde inte låta tandbiten sitta kvar heller, för det skulle leda till mer besvär och infektion i tandköttet. Inte nog med allt krångel, så gick borren av och de hittade inte åt den. De tog en till röntgenbild då jag var klar för att se om borren hade fastnat någonstans. Det hade den inte, så antingen hade den följt med sugen eller så hade jag svalt den. Jaja, mycket ska man vara med om innan man dör.

När jag var klar sa tandläkaren att jag bör tvätta mig i ansiktet innan jag visar mig för de som sitter i väntrummet. När jag kollade mig i spegeln var jag blodig. Så jag tvättade av mig och det var ju tur, för det satt barn i väntrummet. De hade ju kunnat bli rädda och fått världens tandläkarskräck.

Det känns konstigt i munnen nu. Jag har lite svårt att äta och jag blöder fortfarande. Kudden hade två stora blodfläckar i morse då jag vaknade.
Jag fick tips om värktabletter som ska fungera, så de har jag köpt. De fungerar väl skapligt.

Igår träffade jag och Elvis pudeln Bilbo. Hans Matte var inte med för hon är på semester utomlands. Det var en annan kvinna, som jag också har träffat många gånger tidigare, som gick med Bilbo. Vi gjorde sällskap och gick efter en skoterled. Det var jättefint väder. Solen sken och det kändes som vår. Det här var innan jag var till tandläkaren. Tur att jag fick den promenaden och träffade Bilbo och hans hundvakt innan, så nåt positivt hände igår. Det gav mig nog kraft att klara av tandläkarbesöket. Jag har väl ingen direkt tandläkarskräck. Då tycker jag det är jobbigare att ligga på sjukhus och gå på hjärtundersökningar.

De ringde från hjärtmotagningen i Visby idag och undrade om vi verkligen hade flyttat från Gotland. De ville veta om de skulle skicka journalen till Sollefteå. Vi har ju flyttat från Gotland, så det är ju ingen idé att journalen är kvar där.

Nåja, här kommer en bild på hur jag nu ser ut i munnen med det kapade benet och karvade tandköttet och utdragna tanden. Jo, det gör ont! Men det ska ju kännas att man lever, eller hur? Stygnen syns inte. De fick ju sy också.

tisdag 26 mars 2013

Ett dygn på Iva

I söndags då jag åt frukost så fick jag plötsligt så ont i hjärtat. Det högg till ordentligt och strålade ut i vänster arm. Det kom stötvis, och höll på i några minuter. Det var så pass stark smärta så både jag och Micke tyckte att det var bra att kolla upp, eftersom jag både har haft en stroke och en hjärtinfarkt tidigare.

Micke skjutsade in mig till akuten i Sollefteå. Där tog de blodprover, EKG och blodtryck. De började genast att behandla det som om det var en hjärtinfarkt, eftersom det tar ett tag att få provsvaren. De gav mig blodförtunnande medel.
På EKG såg man en viss förändring, men det var så lite. Jag blev inlagd på Iva. För att kunna utesluta hjärtinfarkt så krävs det att man tar blodprover var 6:e timma och vid tre tillfällen. Alla blodprover var bra, så det var ingen hjärtinfarkt. På EKG som de tog på Måndags morgonen var bra, så då blev jag utskriven senare på dagen.

Jag är glad att det bara blev ett dygn på iva. Efter alla turer på sjukhus och operationer, så har jag lite skräck för att vara på sjukhus. Särskilt rädd är jag för alla sprutor och Provtagningar. Jag hatar att ha kanyl. Jag känner av den hela tiden. Med tanke på alla provtagningar så är det ju bra att jag hade en kanyl eftersom jag är stickrädd. Spruta behövde jag bara få en gång. Det var en blodförtunnande spruta i magen. Men det gick bra, han var duktig på att sticka, han som gav mig den.

Min läkare visste inte vad det var som hände då jag fick ont. Men jag ska få komma på ett återbesök till honom. Han ska också beställa journalen från Visby. Det är klokt av honom att göra det. Då får han ju säkert utredningen som neurologen gjorde också. Det är ju viktigt. Jag ska också få åka på kontroller uppe i Umeå.

Jag har inte heller någon bra förklaring till varför jag fick så ont i hjärtat. Det kan ju hänga ihop med att Elvis har varit sjuk och oron kring honom. Det har ju varit oroligt under flera veckor, och ett tag trodde man det var hjärtmask som Elvis hade. I fredags fick vi svaret att det är astma. Jag kunde andas ut mer då och blev mer avslappnad. Astma är ju bättre än hjärtmask iaf.

Kanske all denna oro över Elvis påverkade mitt hjärta. En fullt frisk människa kan ju få ont i hjärtat om den bär på stark oro en längre tid. Jag som har fel på hjärtat kanske är mer känslig för den typen av stress och oro än vad en frisk människa är. Det är bara en tanke jag har fått sen jag kom hem från sjukhuset.

Jag har gjort ett litet collage med bilder från då jag låg på iva.

fredag 22 mars 2013

Provsvaren har kommit

De ringde från djur kliniken nu på fm. De hade fått Elvis provsvar. Det fanns ingen hjärt mask eller annan typ av mask i avföringen, så hjärtmask kan vi stryka nu. Det känns så himla skönt!

Problemet står dock kvar eftersom Elvis fortfarande har hosta och blod proverna visade på förhöjda vita blodkroppar och hjärt och lung röntgen syntes det att det är nåt fel.
Veterinären sa förra gången att när röntgen ser ut så som Elvis röntgen bilder gjorde, så är det antingen parasiter eller astma.

Idag sa veterinären samma sak, så eftersom han inte har några parasiter så ska han få prova cortison. Det ska han börja med i dag, på en ganska hög dos. Sen får man prova in tills han får rätt dos.

Är bara så oerhört glad att det inte var hjärtmask!!

Väntan

Idag är det fredag. Det är ju skönt med fredagar. Då slutar Micke tidigare och vi har en hel helg framför oss. De senaste helgerna har varit jobbiga. Fredagarna har gått till att åka in med Elvis till djursjukhuset i Härnösand. Sist vi var där sa djursjuksköterskan: "det här har blivit lite av ert fredagsmys". Hon sa det med en väldigt värme. Dom är så gulliga där på Kusthöjden.

Jag har inte fått något svar än på Elvis prover som jag tog i helgen. Jag ringde dit igår och frågade om provsvaren hade kommit, men det hade de inte. Hon sa att dom ringer så fort dom har fått svaren och veterinären har tittat på dom.

Det är jobbigt att vänta. Igår var Elvis ovanligt pigg och glad. Så har jag inte sett honom på flera veckor, inte en hel dag. Kortare stunder kan han ju vara pigg och lekfull, men igår var det full fart på honom hela dagen. Man kunde nästan tro att han hade blivit valp igen. Jätte kul att se honom så pigg och glad.

Jag blir nästan tokig av att bara vänta på att de ska ringa. Nu på morgonen har jag städat inne på toan och i köket, för att ha något att göra medan jag väntar. Krafterna tog slut så nu blir det att vila en stund. Att plocka i diskmaskinen är verkligen jobbigt. Men jag klarade det och satte igång den, innan hjärntröttheten kom. Jag har också klarat att göra fint på diskbänken och tagit toaletten och handfatet inne på toan. Men sen gick det inte mer. Ser det ändå som en seger. Haha..det står nu 3-1 till jag och hjärntröttheten. Jag lyckades att sluta och ta en paus innan yrseln kom. Det var snyggt jobbat av mig! Man får vara glad över det lilla. Det var något som jag fick lära mig då jag gick på rehab. Att vara glad över det jag klarar att göra och belöning var viktigt. Det svåra är ju att inte jämföra sig med andra. Men hon har alltid så fint hemma, och hon kan både jobba, ta hand om tre barn, sköta hemmet och dessutom ha tid och kraft till att bjuda hem vänner. Det är lätt att tänka så och bara se sina egna brister. Men på rehab blev jag uppmuntrad av att vara glad över det jag kan och tillåta mig att bli belönad för det. Istället för att skuta ifrån sig beröm tex, för att jag tycker det är så lite det jag har gjort, så ska jag tacka och ta emot och verkligen vara glad över att jag har klarat det.

Så nu är jag jätte glad över att jag har fixat att fylla i diskmaskinen, satt igång den, städat på diskbänken och inne på toan utan att bli jättedålig. Nu ska jag ta en kopp te och bara vara nöjd.


onsdag 20 mars 2013

Upp och ner

Emils upp och ner visa, eller det kanske är Ida som sjunger den, men den skulle passa bra nu. Elvis mående och humör går verkligen upp och ner. Igår morse var Elvis som vanligt och det var han som sa till att han ville ut. När vi var utanför dörren och jag höll på att låsa, så blev Elvis jätte arg. Jag kollade mig omkring om det var någon annan hund i närheten eller något annat som han kunde tänkas vara arg över, men ingenting sånt. Då var det sånt enkelt litet fel att kopplet låg fel. Kopplet hade hamnat under benet på honom, och det gjorde honom jätte arg. När jag hade rättat till felet så var han nöjd igen. Men vi mötte en kvinna som Elvis av okänd orsak kastade sig efter och försökte bita henne i benet. Men som tur var så misslyckades han och kvinnan var antingen sten döv eller så var hon så djupt insjunken i sina tankar, för hon märkte det inte.
Hm..och jag som hade sagt till veterinären att hans tvära humör hade försvunnit. Han har faktiskt varit riktigt glad och trevlig nu mot både hundar och människor, bortsett från igår då.
Hundar som är sjuka blir oftast lätt arg, så att det hade blivit bättre blev ju förstås veterinären glad över att höra. Jag får väl berätta om gårdagens dåliga humör, då hon ringer.

En annan sak med Elvis som jag tyckte var lite oroväckande, var att igår när jag borstade honom, så bråkade han inget. Han la sig ner bara och tittade på mig. Jag vet att Elvis hatar att bli borstad, och under hans 6 åriga liv har det aldrig hänt att han inte gör motstånd och försöker rymma. Jag tog bara uppe på huvudet och ryggen. Jag vet ju att han egentligen inte vill. Vill ju inte stressa honom nu då han är sjuk.

I morse gick promenaden inte alls bra. Elvis gick sakta, pinkade några gånger, men sen satte han sig bara. Ville inte gå. Då hade jag bara kommit en bit ovanför polis stationen. Vi bor ju bredvid den. Han ville inte gå, så det slutade med att jag bar honom hem.

Det gör ont att se någon man älskar så mycket må så dåligt. Idag hoppas jag att vi får prov svaren på proverna som jag tog i helgen.

Men oftast är Elvis väldigt trevlig i sättet, fast han är sjuk och trött. Man ser på hans ögon att han är sjuk. Han har inte den där glada och pigga blicken längre. Min lilla vovve!

söndag 17 mars 2013

Provtagning

Jag skulle ta tre avföringsprover på Elvis under helgen, fredag, lördag och söndag. Det skulle läggas i en speciell påse som jag fick av veterinären och skickas in för analys. Det har jag gjort idag. Nu blir det spännande vad det blir för resultat. Förhoppningsvis får jag provsvaren under nästa vecka.

Det är svårt att tänka på något annat än Elvis nu. Igår träffade jag min fina vän Sabina. Vi tog en fika på stan och gick en promenad i det fina vår vädret. Skönt att få skingra tankarna lite.

Idag gör jag och Micke inte mycket. Det är jätte varmt ute så jag har gått en promenad själv, utan Elvis. Han ska fortfarande vila. Det är svårt att veta hur mycket jag kan gå med honom. Jag har ju gått med Elvis max 15 minuter nu då han är sjuk. Enligt veterinären så kan jag gå längre promenader, men inga långpromenader. Vad räknas som lång promenad? Jaja, lite längre kanske jag törs gå då..men jag är ju rädd om min vovve. Elvis tycker nog jag är lite väl snål med promenader då dom är bara 10-15 min långa.

En bild på mig och min kompis Sabina som togs igår under vår promenad, ser du här nedan.

fredag 15 mars 2013

Från tandvärk till hjärtmask

Jag vet inte vad jag ska tro. Är bara så himla ledsen och mitt inre känns..ja, inte vet jag hur det känns. Är bara så förvirrad.

Vi åkte in med Elvis till veterinären för några veckor sedan för att han har hosta. Då konstaterade vet att hans tänder var dåliga och att han hade in't i halsen. De har dragit fyra tänder och rengjort de han har kvar pluss att Elvis har vilat och gått på medicin i tre veckor. Men ingen förbättring!

Idag var 3 gången som vi åkte in med honom till veterinären. Idag tog de blod prover och såg att han hade väldigt förhöjda värden på vita blodkroppar. De gjorde också hjärt och lung röntgen och där såg man också att det inte var bra. Det kan antingen vara hjärtmask eller astma, sa vet.

Så nu ska vi ta avföringsprover i tre dagar och skicka in och till veckan får vi veta om det är hjärtmask.

Är bara så trött och ledsen. Orkar inte skriva mer.

Hm, svårt att sätta rubrik på detta

Det sägs att man bearbetar sånt som man har varit med om i sina drömmar. Jag har ofta mardrömmar och i natt var inget undantag.

Tidigare drömde jag om sånt jag har varit med om långt tillbaka. Sånt som har satt djupa sår och ärr i själen. Jag har gått i terapi för det, men ibland hjälper inte ens terapi för att läka helt. Vissa sår kan man få bära hela livet, och min terapeut sa också, att helt ut kan han inte hjälpa mig. Vissa saker får jag lära mig att leva med, även om de gör ont.

Nu de två senaste dagarna har jag drömt om sånt som har hänt lite senare i livet. Det är lite intressant faktiskt. Även om drömmarna i sig inte är trevliga, så känns det bra att få drömma om något annat, och kanske har jag kunnat "lämna" det som hände för länge sen, och gått vidare för att bearbeta nästa händelser. Det känns lite så, och det ser jag som positivt.

Elvis har fortfarande hosta. Inatt har jag legat vaken halva natten och hört honom hosta. Igår ringde jag till veterinär mottagningen igen i Härnösand. Jag fick en tid dit idag. Hon som jag pratade med sa att det kanske kan bli så att han måste opereras, men det är veterinären som avgör det. Så vi får väl se hur Elvis ser ut i halsen idag. Han låter inte bättre med hostan och trots medicinering morgon och kväll i tre veckor och väldigt korta promenader, så blir han inte bättre. Stackars Elvis!

Promenader som tar längre än 10-15 minuter tar jag själv nu då Elvis är sjuk. Jag får så ont i ögonen av solen, så igår traskade jag ner till stan och köpte mig ett par solglasögon. Jag passar inte så bra i solbrillor, men jag måste ju ha dom för att skydda ögonen. Det blev ett par med gula bågar. Det fanns med alla möjliga färger. Jag tittade först med gröna bågar, de var jättesnygga. Lika dan som de jag köpte fast gröna. Men det fanns bara ett par kvar av de gröna och på dom var både det ena glaset och bågarna skadat. De rosa var jätte fina också, men lite väl tuffa för min smak. Vill ha lite mer diskreta. Fast vem blir diskret i solbrillor? Inte jag iaf. Men jag behöver ju inte göra det värre.

Nä, nu ska jag fixa frukost, ge Elvis mat och medicin och ta en dusch, och sen åker vi till Härnösand med Elvis. Lite nervös är jag över hur det blir. Ska han opereras?

Nåja, här kommer en bild på mig i mina solbrillor.

torsdag 14 mars 2013

Solglimt i ögat

Vilket fantastiskt väder vi har! I morse var det -18 grader och strålande sol. Jag tog en kort promenad med Elvis på 10 min först innan jag gick min runda runt Kramfors ån. Det var så skönt att gå. Igår gick jag också en längre promenad. Jag har fortfarande inte köpt nya solglasögon. Det måste jag göra. Det är lite jobbigt att gå och kisa med ögonen hela tiden. Kanske är det därför jag har problem med ögonen? Jag har väldigt känsliga ögon, och de senaste dagarna har jag haft lite extra jobbigt med dem. Jag har ont i ögonen. Ibland är det bara ett öga, ibland båda också brukar de turas om att "bråka" med mig. Igår på morgonen var mitt högra öga fullt med var och gjorde ont. Det försvann nästan helt under dagen, men på kvällen så var det mitt vänstra öga som var irriterat, rann och gjorde ont. Jag har inte förknippat det med solen tidigare. Det bara slog mig nu att det kanske har med det att göra. Nu då jag har varit ute och gått på morgonen och det var soligt, så känner jag att det gör ont i ögonen. Nä, idag måste jag fixa solbrillor!

Både jag och Elvis har ätit frukost och Elvis har fått sin medicin. Havregryns gröt med äppelmos blev det till mig och älg kött och köttbullar till Elvis. Vad gör man inte för att han ska äta? Han får ju inte ta medicin på tom mage.

Nu ska jag vila. Så är ju min vardag. Fixa lite och sen vila för att sen göra något mer och sen vila. Jag måste ju vila för varje grej jag gör, oavsett om det är att gå ut med hunden, äta frukost eller bädda sängen. Vad det än är, så behöver jag vila efteråt. Alltså, jag lägger mig inte å sover..men lägger mig och vilar på sängen, eller sätter mig och tittar på tv en stund eller lyssnar på musik. Måste få dom pauserna för att orka.

onsdag 13 mars 2013

Bland älg & sol

Jag har ju haft två dagar i rad då jag har vilat upp mig ordentligt efter allt som varit, så igår kände jag att jag hade tillräckligt med ork och energi att ta tag i tvätten. Så fick det bli! Jag hade en tvätt dag igår. Det är ju så att nån måste ju tvätta. Den blir ju inte ren av sig själv, och då får jag passa på att göra det när orken finns.

Vi har haft en älg stek i frusen i flera veckor. Varje vecka har jag tänkt att till helgen som kommer ska jag ta och göra iordning den där älgen. Men varje helg har det varit fullt upp med annat, så det har inte funnits tid till att göra älg stek. Därför gjorde jag det som är varje husmors största synd, jag gjorde fin middag mitt i veckan. Usch..så hemsk människa du är! Tänker du nu, åtminstone om du är kvinna och över 40. Då är det inte nådigt att göra fin middag mitt i veckan. Min mamma skulle skälla ut mig, om hon visste och mormor..ja, hon skulle nog vända sig i graven.

Men jag trotsade allt vad vett och etikett heter och gjorde den där älg steken, och till hade jag vitlöks kroketter, gröna ärtor och brun sås.
Annars hade den där stackars älgen förmodligen legat kvar där i frysen flera veckor till. Om någon undrar så skäms jag inte ett dugg...så det så!

Det är lite kyligare ute nu igen. Inte mig emot, jag gillar ju vintern, som du vet. Elvis är fortfarande sjuk, så för honom blir det inga långa promenader, max 20 min promenader. När det är så här kallt så vill jag helst inte ta ut honom alls, men han måste ju få göra sina behov.

I morse gick jag en bit med honom efter gatan som vi bor vid, och sen gick jag hem med honom. Men jag tog en timmes promenad själv sen. Det var så fint ute. Lite jobbigt var det att ha solen i ögon höjd nästan hela vägen. Jag får skaffa mig solglasögon. Dom jag hade följde med bilen som vi hade på Gotland, till skroten. Men det var inga dyra, så det var ingen fara med det. Men jag har inte köpt några nya än. Kanske det finns några snygga på Dollar Store. Jag får gå dit och titta sen.

Ha det bäst!!

måndag 11 mars 2013

En oväntad vänskap

Igår hyrde jag och Micke en film. Det var en fransk film som är baserad på en sann historia. "En oväntad vänskap" heter den. Den rekommenderar jag dig att se.

Jag tog det bara lugnt igår. Jag behövde vila upp mig och jag har sovit mycket.

Jag såg en film på Facebook som Elvis uppfödare hade lagt ut. Det var några hundar som sjöng, och en av dem var Elvis pappa. Jag delade den på fb, men jag tror något blev fel, för Micke ser inte då han är inne på fb att jag har lagt ut/delat den. Synd, för det vore roligt att visa mina vänner Elvis pappa. De är så otroligt lika varandra. De har bara lite olika frisyrer. Elvis pappa har mer päls på öronen än vad Elvis har.

Idag hade jag tänkt att tvätta, men jag är fortfarande trött efter helgen, så jag vilar idag med.

Önskar dig som läser min blogg en trevlig fortsatt vecka.

söndag 10 mars 2013

Extrem vila

Ja, man ska ju ta vara på vilodagen, står det i Bibeln. Det tänker jag verkligen göra idag. Det har varit två intensiva dagar. I fredags då vi åkte till Härnösand med Elvis, till veterinären, och igår då vi hade Rasmus här och mina föräldrar kom och stannade över dagen. På em kom Inga-Britt och Palle och hälsade på också, så då var det fullt hus. Det var väldigt trevligt att ha de här. Mamma och jag gick en stund på stan. Mamma handlade kläder. En snygg vinter kappa fick hon tag på rean.

Det var trevligt, men jag som var jätte trött redan innan alla kom, blev ju helt slut av allt besök. Men det var värt det. Jag måste ju kunna ha besök ibland, så jag tar "smällen" som blir. På kvällen var det final i Melodifestivalen. Jag hoppades på Hoffsten och Yohio, men ingen av dom vann. Jag tror att Yohio skulle ha bäst chans i Esc, men så blev det ju inte då.

Men höjdpunkten och största anledningen till att jag kämpade att hålla mig vaken var Carolas framträdande. Hon firar ju 30 år som artist i år och hennes House version av främling var grymt bra. Tråkigt bara att hon inte fick ha med sina dansare.

Idag ska jag vila, och då menar jag verkligen vila. Ska bara göra sånt som jag gillar och återhämta mig från allt som har varit de senaste dagarna.

Ska börja med en påskmust :-)
Den norrländska påskmusten som är godast av alla.

fredag 8 mars 2013

Fyra färre än i morse

Ja, så slutade faktiskt veterinär besöket. Elvis har nu fyra färre tänder än vad han hade i morse. Fyra framtänder var så dåliga att de fick dra ut dom. Men de tänder han har kvar är nu rena och fina. Han fick en söt tandglugg när han ler :-)

Förutom att de har dragit och rengjort tänder, så kollade de halsen igen på honom. Där var ingen förändring. Han har stora röda tonsiller, vilket innebär att halsflussen är kvar. Nu ska han fortsätta med medicinen en vecka till. Är han inte bra om en vecka, så måste vi in igen med honom. Jag tror inte att vila och Rimadyl räcker. Han har ju ätit det i två veckor nu och det har inte blivit ens lite bättre. Jaja, vi lyder väl veterinärens ord. Men jag tycker att de kanske skulle prova något annat, då Rimadyl inte visar några tecken på att hjälpa.

Elvis har varit lite ledsen sen vi kom hem. Han är nog fortfarande lite påverkad av narkosen. Han ligger eller sitter och gnyr då och då. Men rätt vad det är kommer han med någon av sina leksaker och försöker få mig eller Micke att leka med honom. Det ser så sött ut då han vinglar omkring med en nalle i mun och sin söta tandglugg som syns då han släpper nallen. Vi tycker att han ska vila lite till, så när han inte får någon som vill leka med honom, så gnager han en stund på sitt hundben.
För att efter ett tag vinglande söka sig en skön sovplats där han klagande gnyr över denna skitdag :-/
Han har bandage på benet eftersom han har haft en kanyl där. Vi låter det sitta kvar en stund till.

Det är så synd om honom, lill gubben min! Jag har gjort ett litet collage med Elvis. Bilden han sover på är då han fått lugnande, innan han ska sövas.

I morgon ska vi ha Rasmus och dessutom kommer mina föräldrar hit. Det blir kul. Jag hoppas att Elvis är piggare och gladare i morgon. Det är jobbigt att se honom så här. Men söt är han med sin tandglugg, men vad hjälper det han, att han är söt :-/

Nu ska jag gå trösta min vovve som gråter.


torsdag 7 mars 2013

Kasta din börda på Herren

Inatt har jag sovit bra, men jag har drömt mycket. Men inatt var det trevliga drömmar, åtminstone det jag kommer ihåg. Jag drömde om ett bibelord, eller inte om bibelordet, utan jag fick bibelordet i drömmen. Det första som fanns i mitt huvud var det . Det är ju trevligare att drömma såna drömmar än alla dessa mardrömmar jag annars brukar ha. Bibelordet var från Psaltaren 55:23, så här går den: "Kasta din börda på Herren, han skall hjälpa dig". Vad säger du? Inte är det väl så dumt att få sånt bibelord i en dröm.

Jag gillar Bibeln, den har så många bra saker som styrker och tröstar. Visst står det en del saker som är mindre roliga att läsa, tex alla dessa släktregister. Den födde den och den födde den och den födde den osv. Ska jag vara ärlig så läser inte jag det så ofta. Fast det kan vara roligt det också, tex då Benjamin blev pappa till Huppin och Muppin...jag höll på skratta ihjäl mig.

Men åter till bibelordet som jag drömde om. Jag tror det var meningen att jag skulle drömma om det. Det kan vara bra att få något konkret att "stå på". Tex i morgon då vi ska till veterinären igen med Elvis. Tänk att ha det bibelordet med sig i tankarna. Förra gången vi skulle till veterinären med Elvis fick jag ett bibelord via mail. Det var också från psaltaren där det stod "Både människor och djur hjälper du, Herre". Det mailet läste jag på morgonen samma dag vi skulle till veterinären med Elvis. Gud har många sätt att tala på :-)

Från det ena till det andra. Här om dagen kom våra biljetter till semifinalen till ESC. Jag blev så glad. Det är i maj. Jag ser verkligen fram emot det. Vi har varit gifta i 10 år nu i April. Vi firar det genom att åka till en av semifinalerna i Malmö. Varför åker ni inte till den rätta? undrar du nu. Jo, för att det var så mycket dyrare och jag måste ju ha sittplats eftersom jag inte orkar stå länge, och med sittplats blir det ännu dyrare. Så därför tog vi en semifinal och då kunde vi ta sittplats. Det viktigaste, tycker vi, är att vi gör något tillsammans och att vi får komma iväg på något roligt. Vi ska ju bo på hotell och kommer säkert gå lite inne i Malmö också.

Önskar dig som läser min blogg en fortsatt trevlig vecka och kom ihåg att Herren, Jesus, finns för dig som du kan kasta din börda på. Hur gör jag det då? Jo, prata med honom. Be honom att hjälpa dig. Det behövs inga långa fina ord. Han ser till hjärtat och känner dig. Du kan vara som du är. Be med dina egna ord, behöver inte vara nån tjusigt formulerad bön.

onsdag 6 mars 2013

Rolig fika på stan

Igår var en tung dag, då jag och Micke fick veta något hemskt. Det är inget jag kan berätta här. Det handlar om att någon råkade väldigt illa ut. Jag blev väldigt känslomässigt berörd av det.

Men idag har det varit en bättre dag. Min fina vän Sabina frågade om vi kunde ta en fika ihop på stan och det ville jag. Det var roligt att träffa henne. Vi skrattade mycket, väldigt mycket...antar att jag behövde det. Jag var så ledsen och spänd igår så allt släppte väl idag då jag träffade Sabina. Hon är en person som jag känner att jag kan kan vara mig själv med. Det blev mer skratt än prat. Ibland vet jag inte vad vi skrattade åt, vi bara skrattade. Fick tillslut skärpa till oss och pratade om vardagliga saker, för att inte skratta. Folk vid borden omkring vårt bord måste ju trott av vi var påverkade av nåt.

Fy vad jag behövde detta!!
Men nu...mat! :-)

tisdag 5 mars 2013

Favoriter



Caroline af Ugglas var en av de som jag hoppades skulle gå till final. En annan var Terese Fredenwall som jag också höll på. Tyvärr gick ingen av de vidare. Men Louise Hoffsten gick till final iaf, och hon höll jag också på, så det var ju bra att nån av mina favoriter gick vidare.

Den här låten med Caroline tycker jag så mycket om. Lyssna gärna på den.
Ska inte blogga så mycket nu. Är fortfarande trött efter helgen, så jag ska vila nu och inte ta ut mig mer.

Ta vara på allt gott som livet ger och kom ihåg att du är högt älskad!

måndag 4 mars 2013

Äntligen!!!

Äntligen fick jag min efterlängtade utflykt till Icktjärn. Inga-Britt frågade i lördags om jag ville följa henne dit. Hon skulle ta med sig Mickes brors söner Lucas och Fabian, hennes barnbarn.
Jätteglad blev jag! Jag har ju velat åka dit hela vintern och grilla, men det är ju för långt för mig att gå dit. Eller det är snarare för många uppförsbackar dit. Men igår åkte vi dit. Inga-Britts man Palle var också med och hunden Rasmus.

Vi gjorde upp eld och grillade korv. Efter det blev det pulkåkning för barnen. Det finns ju ingen jättebra backe där, men de var nöjd med den lilla som fanns. Fast mest sprang de och jagade varandra och hade snöbollskrig. Icktjärn är ett så fint och fantastiskt ställe. Alla trivs där! Det är en jättefin och mysig skog där som barnen tyckte var rolig att leka i. Vi vuxna satt på bryggan och solade.

Efter ett tag kom Putte och Micke dit också. Putte är Mickes bror, alltså Lucas och Fabians pappa. Micke hade Elvis med sig och han och Rasmus sprang omkring och busade och pinkade in revir :-)
Det var bra att Elvis inte var med hela tiden. Han ska ju vila och ta det lugnt, men en liten stund tyckte vi att han kunde få vara med Rasmus.

Vi hade ett fantastiskt väder igår. Det var bara -8 grader och solen sken. Helt perfekt väder för en utomhus dag. Jag är ju mer för att vara ute på vintern. Jag tål ju inte värme. Jag vet inte om det har med hjärtfelet att göra eller om det beror på något annat. Jag har alltid varit så, även som barn. När jag var barn hade jag det kallaste rummet i källaren, med ett litet källarfönster. Det var jag så nöjd med. Ville inte ha varmt. Jag satt oftast inne hela sommarlovet. Jag vet inte vad det beror på men jag får så lätt yrsel, huvudvärk och illamående av värme. Så att sitta på nån sand strand har aldrig jag tyckt om. Däremot utflykter som igår, på vintern, älskar jag. Jag minns att vi ibland åkte ut med skotern då jag var liten. Pappa hade en kälke till skotern som vi barn satt på. Vi åkte ut till nån sjö och pimplade eller grillade vid något fint ställe. Det tycker jag är mycket trevligare än att dö av värmeslag på en sand strand.

Nu ska jag göra omelett till frukost. Elvis har redan ätit och tagit sin morgon medicin.
Här kommer bilder från gårdagens utflykt. Det är Palle som dricker kaffe och njuter av utsikten och Fabian som söker sin bror i den mysiga skogen. Här är han på väg över bron som var lite läskig, tyckte han.

söndag 3 mars 2013

Sport tema helg

Det är mycket sport den här helgen. Igår spelade Lucas, Mickes brors son, hockey match i Nyland. Vi åkte dit och hejade på honom. Det var Kramfors mot Sollefteå. Lucas lillebror Fabian är för liten än för att spela, men nästa år ska han också börja med hockey. Nu nöjer han sig med att fika och heja på storebror. Det var riktigt trevligt och Kramfors vann överlägset. Första matchen vann Kramfors med 10-2 och andra matchen slutade med 9-0 till Kramfors. De var så duktiga!

Idag är det Micke som sportar, fast det gör han från soffan. Det är Vasaloppet på tv och det är årets höjdpunkt för Micke. Även om jag som barn hade en dröm om att bli skidåkare på elit nivå, så tycker jag det är ganska tråkigt att titta på. Men jag blir ju sjukt sugen på att tävla i längdskidor.

Jag tävlade faktiskt i skidåkning som barn, men då jag antingen alltid kom sist i tävlingarna eller tuppade av innan jag ens kom i mål, så bestämde jag mig för att sluta med skidåkning. När min bror Jerry fick fina priser i längdskidåkning, så fick jag en dvärgpudel istället av Pappa. Då var jag 6 år, och mitt hundintresse började där. Idag har jag ju min mellan pudel Elvis.

Idag ska jag och Mickes mamma till Icktjärn med Lucas och Fabian. Vi ska grilla korv och bara vintermysa. Jag har köpt falukorv som jag ska ta med mig. Det är så gott med grillad falukorv. Inga-Britt ska ta med sig Rasmus men jag tror jag lämnar Elvis hemma. Han är ju trots allt fortfarande sjuk och ska vila. Han får vara hemma med Husse och se Vasaloppet :-)

Här kommer bilder från igår. Det är Fabian som fikar samtidigt som han tittar på matchen, och sen är det pojkarnas hockey match.