Kramfors

Kramfors

måndag 27 maj 2013

Morsdag

I helgen blev inget som det skulle. Vi hade tänkt att åka ut till Rotsidan i lördags. Det var kanonfint väder. Vi tänkte grilla och bara ta det lugnt. Men på morgonen då vi vaknade var Micke sjuk. Han hostade så han nästan spydde och mådde skitdåligt. Så det blev ingen utflykt till Rotsidan. På söndag var han något piggare, men ändå fortfarande sjuk. Men vi åkte hem till Mickes mamma på em och uppvaktade henne på morsdag. Det var trevligt! Lars och Mari var också där.

Självklart ringde jag min mamma och grattade henne på morsdag. Det blir ju lite långt att åka dit bara över dagen, så då är det ju skönt att det finns telefon så det går att ringa.

Min dotter Regina ringde till mig också på kvällen. Hon hade jobbat under dagen, så hon fick ingen tid att ringa tidigare. Men huvudsaken att hon ringde. Jag blir glad av att prata med Regina.

Jag brukar inte ordna nån morsdagstårta till mig själv, eftersom Regina inte är här. Men i år köpte jag faktiskt en. De sålde dem billigt på Willys, så jag köpte hem en. Den var god!

Jo, just det ja! När vi var hos Mickes mamma så fick jag en stor kasse med kläder av Mickes mamma, som hon inte kan ha längre. Det var riktigt fina kläder. Jag blev jätteglad!
Jag har ju gått ner i vikt, så jag behöver nya kläder.

Nu ska jag ta min morgonpromenad innan det börjar regna. Det ser lite grått och trist ut idag. Det blir nog regn.

En bild på min tårta får bli dagens bild i min blogg.

fredag 24 maj 2013

Nu har han ringt

Ja, äntligen har veterinären från Sundsvall ringt. Han ringde då jag var på promenad med Elvis. Elvis är, som jag skrev tidigare idag, sjuk idag med. Det var nog bra att han ringde under promenaden så han fick höra hur det var som. Elvis stod bara still och vägrade gå. Jag bar honom sträckvis, men så kan jag ju inte hålla på. Veterinären hörde hur jag försökte locka honom, men utan resultat och jag fick beskriva hur han betedde sig som.
Nåja, proverna visade ingenting, sa han, så nu blir det fortsatt utredning. Vi får se hur det blir och vad. Vi ska hålla kontakten.

Är ganska trött i skallen nu. Jag har varit en sväng till affären nyss och det var så mycket folk där, så jag blev jättetrött av att handla och stå i en lång kö.

Ha en underbar helg du som läser min blogg!

Dålig vård

Elvis är dålig igen. Det började igår morse. Han var darrig, hade svårt att gå, kunde inte hoppa upp i soffan, kunde inte gå i trappor och ville inte gå på promenad. Matlusten hade han kvar. Den brukar annars försvinna då han är dålig. På em var han lite piggare, så då lyckades jag gå en promenad med honom. Men han gick sakta och behövde stanna och vila flera gånger. Jag har ringt flera gånger till veterinärhuset i Sundsvall och försökt få tag på Elvis veterinär, men utan resultat. De lovar bara att han ska ringa, men han ringer aldrig. Igår bad jag Micke ringa. Det kanske går bättre för honom eftersom han är man och det alltid är kvinnor som svarar. Det fungerade något bättre. De hade tid att lyssna på Mickes funderingar och hon lovade han att veterinären skulle ringa samma dag, alltså igår. Men inte ringde han. Nu vet vi inte vad vi ska göra. Härnösand har sagt att de har gjort vad de har kunnat och kan inte göra mer för Elvis. Hans sjukdom, som förmodligen är en lungsjukdom (de har ju sett något på hans lungor på röntgen men som de inte vet vad det är), kräver mer avancerad vård, som de i Sundsvall har. I Sundsvall har de gjort lungsköljprov men som inte visade på några bakterier. Det var alltså bra. Men de vet fortfarande inte vad de har sett på lungorna och svaret från kameraundersökningen har vi inte fått, mer än att det inte är cancer. Det är ju konstigt att veterinären inte hör av sig, fast han har fått massvis med påminnelser om att han ska ringa oss.
Mycket dålig stil, måste jag säga. Micke sa igår att vi får nog vända oss till någon annan veterinärmottagning.

Idag är Elvis dålig också. Vill inte gå på promenad, skakig...ja, precis som igår.

Jag har däremot varit på promenad idag. Igår var jag lite dålig, så då blev det inget, men idag har jag gått med mina stavar. Jag tycker det är roligt. Det skingrar tankarna lite och jag blir gladare av det. Det är rena rama terapin :-)
Jag är så glad över kläderna och stavarna som jag fick.

Men nu kurrar magen och det betyder att det är dax för frukost.

tisdag 21 maj 2013

Shoppa sport :-)

Igår fyllde jag år, hela 39 år :-)
Nästa år blir jag gammal, har några sagt, så jag får väl passa på att njuta lite extra i år då av min ungdom, medan den varar ;-)

Jag fick allt som jag önskade mig. Jag har ju verkligen gått in för att träna. Det började jag med i höstas och har gått ner 13 kilo. Nu går jag inte längre för att gå ner i vikt, utan för att behålla vikten och för att det är så avkopplande. Jag tycker om att vara ute och gå. Jag har saknat gåstavar, men igår så fick jag presentkort till två sportbutiker här i stan och pengar, så nu tänker jag köpa gåstavar. Jag ser verkligen fram emot att börja använda dem. Jag fick också jättefina sportkläder i present. Det är de jag har på mig på fotot här nedanför.

Så idag tänker jag ta en shopping runda på stan och köpa gåstavar och kanske nåt mer. Jag hoppas jag hittar några bra stavar.

Ja just det ja..bilden! Här är jag med mina nya träningskläder. Nu väntar jag bara på bättre väder :-)

söndag 19 maj 2013

Trevlig dag

Igår var det en bra dag på alla sätt och vis. Jag vaknade tidigt som vanligt. Jag och Elvis gick en tidig morgonpromenad. Det var så härligt att gå innan den värsta värmen kom, det var så där lagomt varmt. Vi passade på att ta en lite längre promenad medan Kramfors fortfarande sov.

Senare på dagen tittade vi på reprisen av Let's dance, eftersom vi såg sista avsnittet av "Mot alla odds" i fredags, som gick samtidigt som Let's Dance.
Sen blev det hockey minsann :-)
Jodå, fru Nordén kan titta på hockey hon med. Det var ju Finland mot Sverige. Sverige vann!!!

Vi var bjudna hem till I-B och Palle på middag på kvällen och där blev vi kvar resten av kvällen. Det var tänkt att vi skulle se Esc ihop, men vi hade så trevligt på deras altan, så vi glömde bort tiden. Vi kom hem då det var ungefär hälften som hade sjungit. Jag missade tuvärr Carola, men det går ju repris idag, så det tänker jag se.

Jag var ovanligt pigg igår. Jag såg faktiskt klart tills alla hade sjungit. Röstningen struntade jag i och gick och la mig. Vaknade lika tidigt ändå idag, fast jag var uppe flera timmar längre än vad jag brukar. Jag och Elvis har gått en morgon promenad nu på morgonen. Det ser ut att bli lika varmt idag som igår. Jag har så svårt för värme. Jag vill ju vara ute och röra på mig men värme och hjärtfel går inte så bra ihop.

Ha det bäst!! Och jo förresten! Kolla in drickan här nedanför. Äntligen har jag fått en egen cola..det var ju på tiden efter alla års cola drickande ;-)

fredag 17 maj 2013

Lugnet efter stormen

Min mamma har varit till oss i två dagar. Hon åkte hem igår. Det har varit trevligt att ha henne här. Hon var mest intresserad av att shoppa och det ville hon göra bägge dagarna. Jag som har svårt att vara inne i stan och gå i affärer tänkte att det går ju fort att "göra Kramfors", stan är ju inte så stor, så jag var inte orolig. Men jag glömde att det var mamma jag skulle gå med. Att prova tre plagg kan ta en halvtimme för henne. Vi har gått på stan här i Kramfors i två dagar, men bara hunnit med tre butiker :-/
När vi var inne på Eriks hjälpen så trodde jag att jag skulle svimma. Allt började snurra, så jag fick gå ut och sätta mig på trappen för att få luft så jag inte skulle tuppa av.

Men annars är hon en intensiv människa som vill att det händer nåt hela tiden och pratar oavbrutet. Det händer något hela tiden när man är med mamma, så tråkigt har man inte.
Vi är inte så lika hon och jag. Mamma är som en duracellkanin som har hur mycket energi som helst och jag är mer som Skalman. Jag trivs bäst själv och vill ta det lugnt och göra saker i min takt. Där kan jag vara lite avundsjuk på mamma. Tänk vad mycket jag skulle ha fått gjort om jag hade lika mycket energi som henne.

Det märks att jag har varit igång mycket. Skallen fungerar inte riktigt idag. Tex kokade jag ägg till frukosten i morse. Vad gör jag? Jo, när äggen var klara och jag skulle ta upp dem, så stoppade jag ner fingrarna i det kokande vattnet :-/

Jag får väl leva med att jag kommer att vara lite knäpp i några dagar nu, tills jag har återhämtat mig. Två dagar på stan är nog rekord för mig, iaf här i Kramfors. Jag tycker att jag gjorde det bra. Visst var jag skittrött igår kväll och inte så trevlig att vara med. Jag blir så lätt irriterad då jag är trött. Men jag tycker att jag klarade det förvånansvärt bra ändå för att vara jag.

Nu ska jag njuta av lugnet efter stormen. Tillbaka till mina egna rutiner och njuta av det fina vädret. Jag hade tänkt att vara med två kompisar idag, men jag tror jag struntar i det och tar det lugnt.

Nåja, även om jag blev trött så har det varit trevligt att ha Mamma här. Jag blir ju trött för typ ingenting, så inte är det mammas fel.

Nu ska jag dricka te, äta upp chokladkakan som mamma glömde här och se Desperate Housewives :-)

tisdag 14 maj 2013

Inställd bröllopsresa

Det var ju tänkt att jag och Micke skulle vara i Malmö nu för att fira att vi har varit gifta i 10 år. Vi hade bokat ett dubbelrum på ett hotell i Malmö och köpt biljetterna till semifinal 1 för Eurovision song contest. Det var betalt och klart. Det var längesen som vi beställde biljetterna och bokade rummet, eftersom vi ville vara ute i god tid för att vara säker på att det skulle finnas kvar.

Tuvärr blev ju Elvis dålig i början av detta år. Det var till en början något som vi trodde skulle gå över. Men han har varit dålig hela året, och är fortfarande krasslig, även om jag tycker han ser ut att må något bättre nu. Han är fortfarande under utredning och vi har inte fått svar på vissa prover än. Det gör att vi har bestämt oss för att stanna hemma med Elvis. Det känns dumt att skaffa hundvakt och lämna bort honom då han inte är 100% frisk och vi inte vet vad det är. Det är inte sjyst mot hundvakten om han skulle bli sämre och vi är långt ner i landet. Dessutom vill vi finnas till för Elvis om han skulle bli sämre.

Eftersom det inte gick att få igen pengarna för varken hotellrummet eller biljetterna, så beslöt vi att ge bort det. Vi tyckte båda att vår vän Taru skulle ha det. Hon tog emot det och är nu i Malmö med sin svärmor :-)
Ikväll ska de gå på Esc. Vi får sitta här hemma och se det på teve istället.
Visst känns det tråkigt, men samtidigt är det ganska skönt att vara hemma. Jag undrar hur pigg jag skulle ha varit ikväll efter en lång resa och många nya intryck mm. Det kanske bara hade varit jobbigt. Det är nog inte så dumt att sitta framför teven och äta ostbågar. Jag säger som Askungen "Vad är väl en bal på slottet?"

Jag unnar verkligen Taru och hennes svärmor detta. Jag hoppas de får det trevligt. Jag har haft lite kontakt med Taru sen de kom dit och hotellrummet var bra med bra frukost buffé och hotellet ligger bara 15 minuters resa med tåg från Malmö arena. Det låter bra!

Idag har jag städat hela lägenheten. Eller jag började redan igår för att orka. I morgon kommer Mamma på besök. Hon ska sova över här, så då måste det vara städat och fint så lilla mammsen trivs.

Här kommer en bild på mannen i mitt liv, han jag gifte mig med för 10 år sen. Han som älskar mig som jag är och som jag älskar oerhört mycket. Jag älskar dig Micke!

söndag 12 maj 2013

Norrfällsviken

Igår fyllde Lasse 46 år. Det firades i hans och Maris stuga i Norrfällsviken. Det var trevligt. Vi var 12 personer och några katter och hundar. Det blev en grillfest och efter maten fick vi tårta och massa annat gott. Det var en väldig dimma där, men jag fotade ändå, och fick en ganska fin bild över Norrfällsviken. Jag lägger in den nederst i detta inlägg.

När jag var och rotade bland mina böcker i bokhyllan, så hittade jag en diktsamling av Lars Björklund. Vill dela med mig av en av hans dikter.

Jag tror på ljuset
natten och kylans
övermakt
slumrande i mitt inre
som fröet
i den omtöcknande jorden

Jag tror på livet
dödens och förintelsens
antites
växande i min kropp
som trädet
i den stormande vinden

Jag tror på kärleken
ensamhetens och avgrundens
motsats
boende i mitt hjärta
som fåglarna
under den ändlösa himlen

onsdag 8 maj 2013

Sol & Lisbeth Salander frissa

Nu är det varmt! För min del så behöver det inte bli varmare. Jag har ju svårt för värme, blir lätt dålig då. Men än har det gått bra.

Jag träffade Bojan och Anne som var ute och gick med pudeln Bilbo. Bilbo är Elvis bästa kompis. Vi brukar ta promenader ihop. Vi kom precis hem. Vi gick i skogen, så Elvis är väldigt smutsig nu, men han ska klippa sig i morgon så han ska ändå duschas ikväll.

Igår var det jag som var till frissan. Jag började bli så långhårig så det var på tiden att jag klippte mig. Det blev jättefint! Det blev kort, tufft och snyggt!
Däremot inte jättelätt att fixa ordning frisyren. Jag vill ju ha en lättskött frisyr, glömde säga det. Jag var till samma salong som jag brukar gå till, men hon som brukar klippa mig var inte där, så jag fick vikarien. Det gjorde inget. Hon var också jätteduktig. Det var bara det att jag glömde säga att jag är ingen som ägnar mycket tid framför spegeln. Hon klippte nån Lisbeth Salander frisyr som jag både ska föna, använda plattång, hårgelé och spray för att få till det. Snyggt är det men jag tror knappast att jag kommer att föna och greja med håret varje morgon.
Nåja, jag får väl köpa hem lite hårprodukter, så får jag se hur jag får till det. Det var inte jag som sa att jag ville ha en Lisbeth Salander frisyr. Tjejen som klippte hade lite en Salander stil. Svart stil med stora tatueringar och piercing i ansiktet. Me like :-)
Jag gillar ju sånt och frissan hon gav mig är verkligen snygg, men inget för den late, som jag :-)

Jag sätter in en bild här nedan. Det är då jag precis har kommit hem från frisören, så där är jag stylad och fin. Luggen plattad med olika kemikalier i.

måndag 6 maj 2013

Det gåtfulla folket

Igår var jag och Micke till Östersund och firade min systerson Till som fyllde 3 år. Det var mycket folk och Till blev så blyg då alla ville fota honom då han skulle blåsa ut ljusen på tårtan. Mycket folk = många presenter, så Till blev glad och lekte för fullt. Han hade önskat sig puzzel så det fick han många av. Vi gav också honom ett puzzel. Det var med bilar som motiv.

Jag tänker på den där sången "Det gåtfulla folket", som Beppe Wolgers har skrivit texten. Den är fin så isf en dikt som jag har skrivit så tänker jag dela den texten.

Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land, detta land är ett regn och en pöl.
Över den pölen går pojkarnas båtar ibland, och dom glider så fint utan köl.

Där går en flicka, som samlar på stenar,
hon har en miljon.
Kungen av träd sitter stilla bland grenar
i trädkungens tron.

Där går en pojke som skrattar åt snö.
Där går en flicka som gjorde en ö
av femton kuddar.
Där går en pojke, och allting blir glass
som han snuddar.

Alla är barn, och de tillhör det gåtfulla folket.

Barn är ett folk och dom bor
i ett främmande land,
detta land är en äng och en vind.
Där finner kanske en pojke ett nytt Samarkand,
och far bort på en svängande grind.

Där går en flicka, som sjunger om kottar.
Själv äger hon två.
Där vid ett plank står en pojke som klottrar,
att jorden är blå.

Där går en pojke som blev indian.
Där, där går kungen av skugga runt stan
och skuggar bovar.
Där fann en flicka en festlig grimas
som hon provar.

Alla är barn, och dom tillhör det gåtfulla folket.

Barn är ett folk och dom bor
i ett främmande land,
detta land är en gård och ett skjul.
Där sker det farliga tågöverfallet ibland
vackra kvällar när månen är gul.

Där går en pojke som gissar på bilar,
själv vinner han jämt.
Fåglarnas sånger i olika stilar
är magiska skämt.

Där blir en värdelös sak till en skatt.
Där, där blir sängar till fartyg en natt
och går till månen.
Där finns det riken som ingen av oss
tar ifrån dem.

Alla är barn, och dom tillhör det gåtfulla folket.

fredag 3 maj 2013

Kom Herre Jesus!

Den här dikten/bönen skrev jag 2006.

Kom Herre Jesus
Jag längtar efter dig
Jag orkar inte leva kvar
på denna dystra jord
Min svaghet du känner
Du ser mina brister och fel
Lyft mig upp till dig
Värm och hela min själ
Till dig jag vill komma
Hos dig jag vill stanna
Jag orkar inte leva en dag till
i en kall värld som den här
Så, kom Herre Jesus
Jag längtar efter dig

torsdag 2 maj 2013

Mycket av det goda

Det har blivit mycket av det goda de senaste dagarna för mig. Inte bara när det gäller mat, utan med annat också. Jag och Micke har ju firat att vi har varit gifta i 10 år, det har varit Valborg och igår var det första maj. Första maj är väl egentligen inget som vi firar, men det blir ju lite extra då Micke är ledig från jobbet och vi kan hitta på något.

Igår åkte jag och Micke till Icktjärn här i Kramfors och strosade på där. Jag fotade också där och har gjort bild collage som du ser längre ner.

Senare på eftermiddagen fick jag sms av Sabina som undrade om vi skulle gå en promenad ihop. Det ville jag och jag tog Elvis med mig. När jag kom hem igen var jag så trött så jag gick och la mig halv sju och bad Micke väcka mig kl åtta då Humorgalan började. Jag somnade direkt. Micke väckte mig kl åtta, men efter humorgalan gick jag och la mig igen och har sovit gott hela natten och sov två timmar längre än vad jag brukar göra. Det tar verkligen på mina krafter då jag gör något.

Idag är jag fortfarande lite "ur funktion". Men jag har ju inget särskilt som jag ska göra idag och tur är ju det.