Kramfors

Kramfors

onsdag 31 juli 2013

Aldrig ensam



När tidig morgon lyser upp min dag
går jag aldrig utan dig.

Klockan är 7:20 nu då jag skriver detta. Jag har varit uppe ett bra tag. Bästa tiden på dygnet är morgonen. Det har varit en väldigt hektisk helg som tog på krafterna för både mig och Elvis. Men det har varit en trevlig helg. I fredags åkte vi till Mellansel, till mina föräldrar och sov över där och på lördagen åkte vi till Östersund och hälsade på min syster och hennes familj. De har ju fått en liten flicka. Lovis heter hon.
Vi stannade bara över dagen i Östersund för att sen åka tillbaka till Mellansel och sova en natt till där. På söndagen åkte vi hem till Kramfors igen.
Självklart tar en sån helg på krafterna då man inte är riktigt frisk. I måndags var jag helt ur gängorna, så det blev en riktig slappdag. Men igår var jag pigg igen och tog en promenad ihop med två vänner och våra hundar. Det blev också en tvättdag, då jag hade tvättstugan nästan hela dagen. På kvällen blev jag så sugen på att gå på bön i kyrkan, så jag gick dit. Det ångrar jag verkligen inte. Oj, vad jag behövde det!

Under bönemötet blev jag tillfrågad om jag vill ha inledningsordet i kyrkan på söndag. Det tackade jag ja till. Vi får väl se vad det kan bli. Jag ska sätta mig när jag får tillfälle och förbereda mitt inledningsord. Just nu har jag ingen aning om vad jag ska säga.

Idag ska Elvis till sin frisör. Det blir nog skönt för honom att bli av med sin tjocka päls. Kanske det kommer bilder på en nyklippt Elvis senare. Vi får se hur det blir med det.

Nu ska jag äta frukost och sen gå ut med Elvis. Lyssna gärna på Carola klippet som jag har lagt ut här. Hon sjunger "När löven faller" fast på engelska. Jag tycker om den låten väldigt mycket och den engelska versionen är också fin.

tisdag 23 juli 2013

Att säga förlåt



Den här dikten skrev jag för åtta år sen. Den heter "Att säga förlåt".

Att säga förlåt kan göra ont
Det kan svida i vår stolthet
Det är att bjuda på sig själv
Det kan vara lättare att låta bli

Att säga förlåt känns skönt efteråt
Det är som att ta ett steg till frihet
Det är att bli av med sin skuld
Det är att visa mognad

Att säga förlåt kan glädja den andre
Det kan leda till att knutar löses
Det kan skapa en djupare vänskap
Det kan vara vägen till en vän

söndag 21 juli 2013

Musik i lurarna



Min gamla Iphone började ha gjort sitt. De håller ju inte så länge de där nya "fånarna", som jag kallar dem för. Jag har bara haft min i två år. Den andra telefonen höll i åtta år. Men men, har man en gång börjat använda en sån där smartphone så vill man ju inte vara utan heller. Igår kom min nya Iphone. Är glad för den men det här med musiken fungerar ju inte. Alltså att föra över den musik jag har i min gamla Iphone till min nya. Det ska gå men det fungerar inte för oss. Det slutade med att jag ovetande kapade min mans kontokort, så nu kan han inte handla på det, men jag kan. Eller om det var han som kapade sitt eget ovetande. Vi har ingen aning på hur det gick till.

Nåja, eftersom jag inte hade någon musik i "fånen" så har jag tankat den med lite musik. Carola och Simon Ådahl var det första jag köpte, bla låten som är på you tube klippet här. Jag kan inte leva utan musik. Jag har alltid, så långt jag minns, varit beroende av musik.

Den här helgen är vi hundvakt. Det är första gången som Rasmus sover över hos oss. Det har gått jättebra och Elvis är glad över att ha en kompis här. Vi har också varit en sväng till Norrfällsviken och hälsat på Lars och Mari i deras stuga där. Det var trevligt! Jag fick klappa en livs levande ren. Det går nämligen omkring en ren där på Norrfällsviken som har tappat sin flock. Rudolf, som de kallar honom för, går oftast med de som spelar golf. Han har nog gjort de till sin nya flock. När golfspelarna går in i klubbhuset så ställer sig Rudolf sig utanför där vid ingången med golfbägarna, som de har lämnat utanför. Han kanske tycker att de där vagnarna med golfklubbor liknar honom mest av det som finns där. Det är synd om honom. När jag fotade honom så kom han fram till mig. Jag har nog aldrig varit så nära en ren tidigare.

Nu ska jag ut med vovvarna. Ha det bäst!!

onsdag 17 juli 2013

Min medaljhylla efter Rövarstigen

Nej då, jag har inte varit och rövat skatter, däremot har jag nått mitt mål på "Gå för hjärtat". Målet var ju att ta alla medaljer som går att få där och den sista fick man när man har gått 500 km. Det målet klarade jag igår och känner mig super nöjd med det. Är så glad att jag klarade det. Min medaljhylla för "Gå för hjärtat" ser du längre ner i min blogg. De två första medaljerna är inte med men den första fick man typ för att man började med appen och den andra efter 10 km.

Som jag har berättat tidigare så gör inte jag och Micke någon "riktig" semesterresa i år, utan vi nöjer oss med att göra dagsutflykter. I lördags åkte vi till Skule utanför Docksta och gick i skuleskogen. Våra vänner som vi var med till skulefestivalen rekommenderade oss att gå där. Vi hade aldrig gått där tidigare så det ville vi prova, och vi ångrade oss inte. Det var så mysigt att gå där. Vi gick efter en vandringsled som heter Rövarstigen. Den är inte så lång, bara 2 km, men det passade oss bra med tanke på att vår hund Elvis inte ska anstränga sig nu då han är sjuk.

Till helgen planerar vi att åka på en lite längre dagsutflykt, men väntar med att berätta vart. Det beror lite, eller ganska mycket, på vad det blir för väder.

Ha det bäst! Här kommer bilder från skuleskogen och min medaljhylla :-)
De är de enda medaljer jag har tagit i mitt liv, så jag är lite barnslig som vill visa dem :-)

lördag 13 juli 2013

Vila nu lilla vän

Jag har nyligen blivit moster till en liten tös som heter Lovis. För några år sedan skrev jag en dikt som jag tycker passar bra en dag som denna. Dikten heter "Vila nu lilla vän".

Vila nu lilla vän
Framtiden får du se sen
Än är du liten och ny
Vila tills morgonen gryr

Lyssna till din mammas röst
som ger dig lugn och tröst
Lyssna till hennes ord
som hon bär för dig inombords

Vila nu lilla vän
i ditt fina och trygga hem
Än är du liten och måste bäras
Framtiden har mycket som ska läras

Vila i din pappas trygga famn
som är för dig en säker hamn
Snart du på egna ben ska gå
för att nya mål nå

Vila nu lilla vän
Vad som väntar vet du inte än
Än får dina föräldrar dig bära
Steg för steg ska de livets gåta dig lära

torsdag 11 juli 2013

måndag 8 juli 2013

Sommarens höjdpunkt

Eftersom vår hund Elvis är sjuk, har varit det hela detta år, så blir det ingen "riktig" semesterresa för oss. Vi gör bara dagsutflykter och eventuellt en mini resa här uppe i Norrland. Det blir inget Gotland för oss i år.

I lördags var det en sån dag för oss, en dag då vi hittade på något roligt bara för en dag, isf att åka iväg på semester. Det har ju varit skulefestivalen den här helgen. Vi åkte dit på en av dagarna. Vi valde dagen då bl.a. Helen Sjöholm och Miss Li var där. Jag gillar ju båda de artisterna. Vi var där med några vänner till oss. Ann-Marie åkte med oss och vi mötte upp de andra i Skog där de bor. Det var Nina och Bengt. Vi hade det jättekul och vädret var bra hela tiden. Det var hur mycket folk som helst där. Som tur var så lyckades vi få väldigt bra platser. Det var ju bra både för att vi kunde se bra, men också för att jag och Micke kunde fota lättare. Jag sätter in tre bilder här nedanför från skulefestivalen. En bild är på Miss Li, en på Helen Sjöholm och en på publiken. Skulefestivalen är sommarens höjdpunkt för mig hittills den här sommaren. Det var riktigt roligt. Bäst tyckte jag om Helen Sjöholm. Vilken kvinna och vilken röst! Hon sjöng båda mina favoritlåtar av hennes låtar. Det var både "Du måste finnas" och "Gabriellas sång". Hon sjöng naturligtvis fler låtar, men just de två är mina favoritlåtar av henne.

Igår var vi på Gudstjänst i Pingstkyrkan här i Kramfors. Jag och Micke har gått ur kyrkan i Visby och gått med här ist. Så igår hälsades vi välkommen. Det kändes bra!
Vi bor ju inte kvar på Gotland längre, så då känns det naturligt att vi går ur där och går med i den församling som finns här där vi bor.

Här kommer bilderna!

torsdag 4 juli 2013

På banan igen!



Alla som känner mig vet att jag i vanliga fall inte är en kvällsmänniska. Jag vaknar vid halv fem och går och lägger mig mellan 19-21 i vanliga fall. Men den sista tiden nu har det varit omöjligt att somna på kvällarna. Jag är uppe till tolv-ett på natten och somnar ändå inte på ett bra tag. Det är faktiskt riktigt jobbigt och jag blir inte riktigt mig själv. Jag blir så fruktansvärt rastlös på kvällarna när det enda jag vill göra är att gå lägga mig, men skallen är pigg som en mega vitamintablett i brusform.

Igår såg det ut att bli lika dant, men jag lyckades faktiskt att somna innan klockan tolv, och det får jag väl se som ett framsteg. Jag vaknade i morse halv fem som vanligt och det kändes så bra. Den sista tiden har det hänt att jag har sovit till halv åtta på morgonen, vilket är sjukt länge för mig. Men idag vaknade jag halv fem och känner mig piggare än vad jag gjort på länge. Så nu är jag på banan igen och det är bara att hålla tummarna för att jag kan somna ikväll.

Idag fyller Mickes brorson Fabian 5 år, så ikväll blir det barnkalas :-)
Vi har inte köpt någon present än, men vi ska iväg och göra det då Micke kommer hem från jobbet.
Micke har varit hemma från jobbet i två dagar. Han har haft väldiga problem med ett öga en längre tid. Läkaren har inte tagit han på allvar tidigare, men nu sist han var dit så fick han en annan läkare och han skickade honom direkt till sjukhuset i Ö-vik. Där visade det sig att han har skadat hornhinnan, så nu måste han ta ögondroppar och hoppas på att det läker.

You tube klippet här ovan är Loreen. Jag är egentligen ingen Loreen fan, men detta är riktigt häftigt! Titta gärna på det!

tisdag 2 juli 2013

Jag kan inte skilja på



Melissa Horn är en artist som jag lyssnar ganska mycket på. Hennes texter är väldigt talande och berör svåra saker i livet, som ändå är något som de flesta kan känna igen sig i. Den här låten är min favorit av hennes låtar. För visst har det hänt att man träffar människor som låtsas vara ens vän, men det visar sig tillslut att det bara var ett falskt spel. Kanske var det ärligt menad från personen till en början att vara ens vän, men det gick över till att hela tiden hitta fel och kritisera en. Då kan jag tycka det är svårt att skilja på om personen verkligen är en vän eller inte. Vi som har delat allt med varandra, kan plötsligt inte det längre, för tilliten finns inte längre. Då man upptäcker att allt det personliga man har berättat har förts vidare till andra, och att ens vardag och personlighet blir något hon skämtar om med andra. Då kan inte jag skilja på om jag vill ha med personen att göra eller inte. För en del av mig tycker fortfarande om henne och alla roliga minnen finns kvar, skratten och glädjen som man har delat. Men när ens vän inte längre är en vän, då är det svårt att skilja på om vi är vänner eller om allt är förstört mellan oss.

Lyssna på låten, jag tycker den är bra.

måndag 1 juli 2013

Som en mor



Jag skrev en dikt som heter "Som en Mor" för flera år sedan. Den vill jag dela med mig av. Carolas låt "Modersvingen" tycker jag passar bra till den dikten.

Som en Mors ögon ser på barnet i sin famn
och vaggar det varsamt till ro,
så är du, min Gud, för mig en säker hamn
när jag i din kärlek får bo.

Som en Mor tröstar sitt barn som har det svårt
och med sin hand stryker över barnets hår,
så tröstar du min Gud mig när livet är hårt
och du styrker mig och helar mina sår.

Som en Mor skyddar barnet med sitt liv
och ger sig själv för att rädda sitt barn,
så gjorde du för mig då du gav ditt liv
och löste mig från djävulens garn.