Kramfors

Kramfors

lördag 28 september 2013

Mitt i ett äventyr



Mitt i ett äventyr...jo, så kan man beskriva livet. Livet i sig är ett enda stort äventyr. Nu är det ju inte alltid varje äventyr i livet som är roligt, men håller man blicken fäst på det man tror på, så tar man sig igenom det. Möjligen blir man en aning "märkt" av det jobbiga, men det är ändå viktigt att inte ge upp. Håll blicken framåt!

Carola sjunger här att hon vaknar upp och ser en dörr stå på glänt. Ibland öppnas det dörrar för oss och det gäller att ta vara på möjligheterna vi får. En sån dörr har öppnats för mig nu i höst. Det har hänt förr, men nu var det ett tag sen. Jag har fått möjligheten att vara med i ännu en diktantologi. Det känns så kul! Jag har längtat efter detta. Jag har länge haft en önskan om att ge ut fler dikter, men det kostar, och jag har inte haft råd. Nu har jag fått möjlighet att vara med i en antologi och det känns jättekul och kostar inte lika mycket, eftersom då är man ju fler som delar på kostnaden.

Det blir ju inte så jättemånga dikter var i boken. 5 A4 sidor var får man, och hur många dikter det blir beror ju helt på hur långa dikter man skriver. Jag skriver ju oftast ganska långa dikter, men jag har skickat in en del kortare också. Det blir dikter som jag inte har publicerat i någon bok tidigare. En jury ska bestämma vilka dikter av dem man har skickat in som ska vara med. Det känns lite pirrigt och jag hoppas att juryn är nöjd med mina dikter.

Jag vet inte när det är tänkt att boken ska bli klar, men jag lär garanterat meddela här i bloggen när den finns att beställa :-)
Alla bidragen ska vara inskickade senast sista oktober. Jag hoppas den blir klar innan jul så då behöver du ju inte fundera på vad du ska köpa i julklapp ;-)

Annars rullar livet på som vanligt. Det är höstmarknad på stan idag och jag och Micke har varit på den. Jag hade tänkt att köpa hem lite goda grönsaker från grönsakstältet, men det fanns inte några roliga grönsaker. Ingen sparris, bara massa rödbetor och morötter. Jag kollade också efter om det fanns någon som sålde svamp. Jag tycker om svamp och på en höstmarknad borde det finnas svamp, speciellt kantareller. Men jag hittade inte det heller, bara massa lovikavantar, pälsmössor och varmkorv. Det slutade med ett besök på affär`n istället.

Ikväll ska jag kanske träffa Sabina igen då hon har slutat jobbet. Sen hon flyttade in till stan så träffas vi mycket mer. Det känns bra att ha henne lite närmare nu.

Nåja, ha det bäst! Tänk på att du är mitt i ett äventyr och ta vara på de dörrar som öppnas för dig, men var noga med att lyssna till ditt hjärta så du inte tar fel dörr. Kära nån vad djup jag försöker vara. Lev livet helt enkelt!!

torsdag 26 september 2013

Woman in the mirror



Jo, jag är fullt medveten om att Michael Jacksons låt, som Danny Saucedo sjunger här, inte heter "Woman in the mirror", utan "Man in the mirror". Men jag är kvinna och därför valde jag att ha den rubriken på mitt blogginlägg. Jag tycker att den här låten har ett viktigt budskap till oss alla, oavsett om vi är man eller kvinna. Vi pekar så lätt på andras misstag, brister och fel istället för att titta på oss själva. Nu menar jag inte att vi ska börja se ner på oss själva, men vi borde titta mer på hur vi själva är, vad vi säger och tänker om andra.
I bibeln står det "Varför ser du flisan i din broders öga men inte bjälken i ditt eget? Ta först bort bjälken i ditt öga innan du kan ta bort flisan i din broders öga".
Nåja, det var lite tankar som jag fick idag då jag lyssnade på den här låten.

Igår var det en rolig dag. Jag fick besök av Sabina och hennes son Anton. Jag hade bakat en ananaskaka som jag bjöd på och den fick bra betyg. De ärligaste betygen får man från barn, och Anton tyckte så mycket om kakan så han bad om mer tre gånger. Men den tredje gången sa hans mamma ifrån, för de skulle ju äta mat senare.

Elvis var jätteduktig! Han gillar inte barn så mycket. De ligger inte högst på hans favoritlista precis. Anton är van hundar så han ställde sig på knä och lät Elvis nosa på honom. Sen fick Anton en rejäl puss i hela ansiktet av Elvis. Anton var så duktig och förstod att Elvis behövde tid på sig och att han inte skulle hålla på så mycket med hunden.

På kvällen tog jag och Sabina en kvällspromenad med hundarna. Det var uppfriskande!

Idag är det en ny dag och jag ska ringa till tandläkaren och se om jag kan få en tid där. Det skulle vara skönt att få tanden fixad innan helgen. Ha en trevlig fortsatt vecka och tänk på att det kanske finns en anledning till att den personen som du tycker är så jobbig, är son han/hon är. Man vet aldrig vad som ligger bakom andras beteende.

måndag 23 september 2013

Översvämning mm


Det har regnat väldigt mycket här i Kramfors den sista tiden. Här är promenadvägen efter Kramforsån som jag och Elvis brukar gå. Så här såg den ut för några dagar sen. Vi fick ta en annan väg, för vägen var täckt med vatten. 


Översvämning i Kramforsån. 


I lördags var det fint väder. På dagen kom den efterlängtade solen, men det blev för varmt för mig att vara ute och gå då, så jag tog en kvällspromenad istället. Det var så skönt och vackert att gå på kvällen. 


Jag fick sällskap av en räv under min promenad.


Räven var väldigt tam och gick fram till bilarna som stannade för att foto honom. 

Helgen har rullat på bra. Igår fyllde Micke's brorsas son Lucas 8 år. Vi, med många andra var där och firade honom. Lucas tycker om film, så han fick två biobiljetter av oss. 

Jag brukar vara försiktig med att lägga ut bilder på barn på nätet. Då ska jag ha tillåtelse från föräldrarna. Jag frågade aldrig, så därför blir det ingen bild på födelsedagsbarnet. 


Men en bild på deras katt kan jag bjuda på. Smulan, tror jag att hon heter. 

Nä..dax att börja ta tag i en ny dag och en ny vecka. Ska träffa min vän Sabina senare idag. Ha en fantastisk vecka! 

torsdag 19 september 2013

Hipp hipp hurra!!

Igår fyllde Mickes syster Mari år. Vi hade köpt två armband, ett läderarmband och ett grått, jättefint pärlarmband. Båda var Lotta design. När vi köpte det visste vi inte att Mari gillade det märket, så det blev ju extra bra då det dessutom var ett design märke som hon gillar. Vi köpte också blommor till henne. 


Mari blev också glad över blommorna.

Det dukades upp både bullar, kakor och tårta. Jättegott var det! När vi kom hem var vi så mätta så det blev ingen kvällsmacka. 


Efter tårta blir det träning. Inga-Britt testade Mari's gåband..eller löparband, eller vad det nu kallas :-/


Idag känner jag att jag måste gå tillbaka till lite mer nyttigheter. Fil med müsli och pappas hembakade bröd, blir bra som frulle idag. 

måndag 16 september 2013

Frisyrer

Det är inte klokt vad olika frisyrer jag har haft. Oftast har jag haft långt hår, men det har jag tröttnat på eftersom jag ändå oftast bara sätter upp håret i hästsvans eller i en slarvig tofs. Men det är kul att titta på alla dessa olika frisyrer som jag har haft. Jag tänker bjuda på några bilder på mig från de senaste åren.


Här var jag mörkhårig. Jag tror det är 1997 eller 1998. Regina var iaf liten då. 


Det här är några år senare med betydligt längre hår. Jag ser på operationsärret efter hjärtoperationen att det fortfarande är ganska rött. Jag opererade mig i November 2005, så jag gissar att det här är nån gång under 2006. 


Här är det kortare igen och ljusare. Elvis är valp här och vi köpte honom i Februari 2007, så det här är måste vara på våren samma år. 


Det här minns jag tydligt och väl. Det var 2008. Jag trivdes jättebra med så här kort hår. Det hade jag ganska länge. Jag trodde då jag rakade av mig håret att det bara skulle bli en gång, men jag trivdes så bra med det så jag fortsatte att raka skallen i över ett år. 


Men efter ett tag tröttnade jag på det superkorta håret och sparade ut det väldigt långt. Det gick nästan ner till midjan ett tag. Men det tröttnade jag på fort och klippte mig kort för ett år sen. Nu ser jag ut så här :-)

Besök från Mellansel



Jag har inte fotat något i helgen, så jag har inga nya bilder att bjuda på idag, så jag bjuder lite på 80-tals nostalgi. Madonnas "Like a prayer". Det är, enligt mig, Madonnas bästa låt.

Igår fick vi besök av mina föräldrar. Jag hade bakat "min" ananaskaka som jag bjöd på. Efter fikat gick vi en stund på stan. Mamma ville gå till Dollar Store, så det gjorde vi. Det var bara mamma och pappa som handlade. Det var inget som jag och Micke behövde, så vi gick bara och tittade och provade roliga hattar.
Sen blev det mat hemma hos oss. Jag borde väl förstås ha fotat till bloggen, men det blev liksom aldrig av.

Jag skulle vilja ut och fota höstbilder. Vi har ju sån otroligt fin höst i år. Förra veckan var jag ju sjuk och i helgen har jag haft fullt upp med att städa, baka och haft besök. Idag har jag tänkt gå ut och se om jag får några fina bilder, men just nu är det så regnigt ute, så jag väntar och ser om det blir bättre väder.

Ha en fin vecka alla bloggare och läsare!

onsdag 11 september 2013

Baka baka kaka...

Micke har varit hemma från jobbet både i måndags och i tisdags pga att han var sjuk. Idag är det min tur att bli sjuk. Jag har legat vaken hela natten pga att jag har så ont i öronen, så förmodligen har jag fått öroninflammation. Dessutom har jag ont i halsen och näsan rinner. 

Trots att jag är sjuk så har jag bakat. Det är ju lite ovanligt att jag får nåt sånt ryck, att ställa mig å baka, speciellt när jag är sjuk. Men jag blev så sugen på något gott. 


Jag gjorde en ananaskaka för första gången. Den blev riktigt god!
Den ska jag absolut göra fler gånger. 

Men där tog mina krafter slut. Till lunch gjorde jag det väldigt enkelt för mig. Jag kokade pasta, stekte championer och kokade broccoli som jag blandade samman och kryddade med salt och svartpeppar. Det var faktiskt minst lika gott som om jag hade haft köttfärssås till. 


Pasta med broccoli och championer...enkelt men gott! 


Igår träffade jag och Elvis Bojan och Anne och lilla Bilbo. Vi gjorde sällskap en bit. Det var trevligt att träffa dom, jag har saknat promenaderna med dom. Elvis blev så klart glad att träffa Bilbo också. 

Men nu ska jag ta en halstablett och en kopp te med honung. Ha det bäst!! 

måndag 9 september 2013

Ny kompis

Idag har jag och Elvis träffat min vän Sabina. Hon har en liten dvärg pinscher som är 16 veckor gammal. Den är så söt! Vissla heter hon.


Sabina och lilla Vissla. 

Elvis mage har krånglat mycket idag. Han har fått magkatarr och äter magmedicin mot det. 
Stackars Elvis kunde inte koncentrera sig så mycket på den lilla busiga valpen, pga sin krångliga mage. Men Elvis var glad över sin nya kompis.  

Men en krånglig mage hindrar inte Elvis att sitta fint och tigga godis av Sabina. 

Det var ett tag sen som jag träffade Sabina så det var verkligen roligt att se henne idag. Hon är alltid lika trevlig och glad. Hon är en bra kompis! 


Bra vänner ska man vara rädd om <3 

Igår blev det både en tvättdag och ett besök i kyrkan. Pingstkyrkan som jag är med i hade eftermiddagsGudstjänst. Det var en präst som heter David, från Gudmundrå kyrkan, som predikade. Det var riktigt bra! Jag gillar att lyssna på präster som talar, för de är oftast sakliga och lätta att förstå. 

Nu vill jag önska dig en fortsatt trevlig vecka. 

torsdag 5 september 2013

Lillskrutten

Igår var det dax igen för ett besök hos Veterinärhuset i Sundsvall. Vi fick en ganska sen tid, 15:20, skulle vi vara där. Innan vi fick komma in och allt var klart och vi var hemma igen, så hade klockan blivit 19:30. Stackars Elvis som skulle vara fastande inför besöket hann ju bli jättehungrig innan vi var hemma. 


Elvis i väntrummet

De togs nya prover på honom och han har fortfarande infektion i kroppen. 

Veterinären ville titta på Elvis när han gick, om han haltade, så vi gick ut på gården och tog en promenad. Han haltade inget då, men han bajsade blod. Det såg inte alls bra ut. Då blev det undersökning av magen, men hittade inget fel. Men han har fått nån magmedicin och specialfoder som han ska äta nu. Jag hoppas han blir bra i magen av det. 

Inför undersökningen så fick Elvis lugnande. 


Här har han precis fått lugnande medel och börjar bli lite sömnig. 


Och ännu mer sömnig

Eftersom hosta inte är någon symtom på anaplasma och de har gjort massa undersökningar utan att hitta någon förklaring till hostan, så misstänker man kronisk bronkit. Det är tyvärr något som han kommer att få leva med. Orsaken till varför hundar får bronkit vet man inte, men det är väldigt vanligt på hundar. 


En bild på mig utanför Veterinärhuset. Jag såg ganska så less ut av att vänta. Jag var väldigt trött redan innan vi fick komma in, men när allt väl rullade på så gick det bra. Jag måste ha gått på extra energi kraft. Men när jag kom hem var jag helt slut. Jag tog en kvällsfika och gick och la mig. Jag orkade inte ens se på Idol. 

Idag är jag segare än segast, men det får väl bli en sån dag. Men jag tänker gå en efterlängtad promenad med Elvis. Jag får börja ta promenader igen. En halvtimmes promenad om dagen kan jag ge honom. Jag vet precis vart vi ska gå..efter Kramforsån. Det är Elvis favorit ställe att gå på. 

Tills nästa gång jag skriver vill jag önska dig en trevlig fortsatt vecka. 

måndag 2 september 2013

Återhämtning


Ännu en helg är förbi och ny månad har börjat. Hösten känns mer nära nu än vad den har gjort på länge. Den här helgen har blivit en helg av återhämtning för mig.  I fredags var jag och Micke till Inga-Britt och Palle och åt surströmming. Det var trevligt på alla sätt och vis, men det tog på krafterna. I lördags var jag liggandes nästan hela dagen. Jag bäddade en madrass på golvet framför teven, och där låg jag stora delar av dagen. Men jag behövde det! 

Jag tittade på film, bl.a en film om Johnny Cash som heter "Walk the line". Jag hittade den filmen i bokhyllan bland alla andra våra filmer. Jag visste inte ens att jag hade den filmen. Den var riktigt bra. 


På kvällen, samma dag, hade Jill Johnson en konsert på SVT1. Jag gillar Jill, så det blev en riktigt bra avslutning på  lördagen. 


Jag har pratat med min fina och duktiga dotter via telefon både på lördag och söndag. Det var så härligt att få prata med henne. Hon har så fullt upp jämt och  hon har ingen mottagning hos sin pojkvän, där hon oftast är, så det blir långt mellan gångerna som vi pratar med varandra. 

I söndags hade pastor Kjell sin avskedspredikan i kyrkan och efteråt var det fika med avskedstal och presenter till pastorsparet. Jag kommer verkligen att sakna dom. 

När vi kom hem från kyrkan var jag såklart trött och bäddade igen framför teven. Det blev ingen riktig middag den dagen. Jag åt bara fil och flingor och sen gick jag och la mig igen. 

Det är ju lite jobbigt att jag inte orkar mer än så, men så är det. Jag blir så trött i huvudet för ingenting. 

Men det har varit skönt att få återhämta sig mellan varven. Det måste jag göra, annars skulle jag inte fungera. 

Ha en bra vecka allihopa och tänk på att vila mellan varven.