Kramfors

Kramfors

fredag 28 februari 2014

Cake à la Tilde

I onsdags fyllde min kära Micke 48 år. Jag gjorde två tårtor, en till Mickes jobb. Tårtorna fick jag inspiration från tv att göra. Tilde de Paula gjorde för längesen en tårta i Nyhetsmorgon. Den såg god ut och var lätt att göra, så sån tårta gjorde jag. Det var chokladpudding, mosad banan med grädde och massa smulade maränger i. På tårtorna hade jag bara grädde och chokladströssel och maränger på kanten. Den blev väl ganska ok, men lite för söt för min smak. Det blev lite väl sött och sliskigt, tycker jag. 

Men Micke blev firad och fick fina kläder i present. Flera par byxor, tröjor och kallingar. 


Min snälla Micke. Fotot är taget från ett annat tillfälle. 


Tulpaner som Micke fick av sin mamma. 

Ibland gör jag en del impulsköp. Det tror jag de flesta gör nån gång. Jag gjorde det nyligen och köpte ett par knallrosa stickade strumpor med pudlar på.


Rosa är en av mina favoritfärger och jag älskar pudlar, så jag kunde inte låta bli att köpa dem. Det kanske inte är det mest nödvändigaste som jag behövde, men de var ju som gjorda för mig. Visst är de fina!

Ha en fin dag! 

torsdag 20 februari 2014

Ond rygg

Stackars Elvis har så ont i ryggen. Det är inget nytt fel, det har han haft länge. 3 veterinärer har konstaterat att han har ont i ryggen, men röntgen visar inget. En kota har som en liten pigg, men det trodde de inte var orsaken. Han har helt enkelt ont i ryggen av okänd orsak. Stackars vovve. Han får då alla fel. Han har ju bronkit, artros och ev anaplasma. Det sistnämnda är nog borta, men kan ligga latent i kroppen. 

I helgen hade Elvis så ont så han fick vila från längre promenader. I måndags gick vi med våra vänner igen och det gick bra. Elvis visade inga tecken på att få ont. 

I tisdags gjorde han illa sig då vi busade. Jag kastade iväg hans bumerang och han sprang iväg för att hämta den. Jag är värdelös på att kasta så den kom inte så långt, och då blev det så att Elvis tvärstannade och gjorde en vridning på ryggen då han skulle fånga den. Det gjorde ont på honom och han tappade så klart lusten att leka. 

Jag hade många ärenden på stan så vi gick ingen långpromenad på dagen. Elvis fick vila ryggen och fick en halvlång promenad senare. Det blev ingen 1 timmes promenad, men 30 minuter. 


Elvis trött och vilar upp sig lite. 

Jag har haft en hel del att göra. Förutom de vanliga sysslorna med tvätt, matlagning mm, så har jag haft en del ärenden på stan. Hämta medicin på apoteket, besök på Fonus, tid hos frissan, varit till polisen och fixat ett nytt ID-kort, gått på stan och kollat efter nåt att ha på mig på begravningen på lördag. 

Det här kanske inte låter så mycket för dig, men för mig är det mycket. Jag har fått lagt mig och vilat flera gånger mellan varven för att orka. Det jobbigaste är nog att gå på stan. Jag gillar inte det. Jag blir så otroligt trött i huvudet av det. Men jag hittade en fin svart blus som jag kan ha på begravningen. Det var precis sån som jag hade en bild av i huvudet då jag gick till stan. Jag hittade en exakt sån blus som jag tänkte på. Det fanns bara en kvar och den var i min storlek, så det var nog meningen att jag skulle ha den. Tack  Gud för den! 
Det är min vän Sven som har fått flytta hem till sitt himmelska hem. Han var med i samma församling som mig och blev sjuk förra våren. Han betydde mycket för mig. Synd att jag aldrig vågade säga det till honom, men jag hoppas han förstod det ändå. 

Visst är det tråkigt att det många gånger är så. Vi tar för givet att våra vänner förstår att vi uppskattar dem och tycker om dem, så därför säger vi inget. Ibland kan det vara skönt att höra att man betyder mycket för en och att det man gör är bra. Det är inte förrän personen inte finns längre som man tänker "Varför sa jag aldrig det"?!

Jag hör ju till dem som har lättare för att uttrycka mig skriftligt än att prata. Prata är jag inte alls bra på. Det är synd tycker jag. Jag blir ofta nervös att prata inför och till folk, och tyvärr har det inte blivit lättare med åren, snarare tvärtom. 

Nä, nog filosoferat! 
Ha en fortsatt bra dag! 

fredag 14 februari 2014

Besök från Småland

Natten till söndag kom min dotter Regina och hennes hund Alice och hälsade på. Regina har sportlov den här veckan, så då passade hon på att hälsa på mig i några dagar. Hon bor i Småland hos sin pappa, så det blir inte ofta vi träffas. 

Det var många i min släkt som ville träffa henne, så i söndags var det fullt hus i vår lilla tvåa. Mamma, pappa och syrran med man och två barn kom hit. Det var så trevligt. Jag gjorde en lövbiff gratäng och bjöd på. Den uppskattades av alla. 
Regina träffade sina kusiner Till och Lovis för första gången. 


Regina med sina kusiner Lovis och Till. 


Regina och Till. 

Eftersom både jag och Regina har hund så blev det en hel del promenader. De följde med och träffade mina och Elvis vänner Bojan, Anne och pudeln Bilbo. Två av de dagarna som Regina var här gick vi med dem. 


Alice blir beundrad av pudelkillarna. 


Alice och Elvis. 

I tisdags hade jag och Regina en mor och dotter dag. Vi gick på stan och shoppade och tog en fika på stan. På kvällen gjorde jag pastagratäng som verkligen uppskattades. Allt gick åt. 


Regina på det café där vi tog en fika. 

Vi hade en tjuvstart på helgmyset, eftersom Regina inte är här till helgen. 
Vi hyrde film och hade ostbågar och annat gott till. 


Regina fick välja film och det blev en av hennes favoritfilmer, after earth. Hon hade sett den typ 100 gånger, sa hon, men hon tyckte vi skulle se den också. Jag är inte så mycket för science fiction, men den var helt ok att se. Något seg från början, men den blev bättre längre in i filmen. 

Igår åkte Regina och Alice hem. Det blev så tyst och tomt efter dem. Saknaden är enorm och jag hoppas det inte dröjer lika länge som sist innan jag får se dem igen. 


Min fina dotter! 

tisdag 4 februari 2014

Sånt är livet!

Goddagens! Det har väl inte hänt så jättemycket sen sist jag skrev. Livet rullar på liksom. Jag tar mina dagliga promenader med mina vänner, besöker kyrkan då och då och annat som hör livet till. Det blir lite gott och blandat i detta blogginlägg, för sånt är livet. 

Jag vill börja med att visa några bilder som jag tog under en av mina promenader. Jag tycker det var så fint med istapparna som såg ut som kristallspiror. De var mycket fina i verkligheten. Det är svårt att ge en rättvis bild av dem då jag bara fotar med min mobilkamera. 



Jag tänker på en kristallkrona då jag ser de här fina istapparna. 

I fredags var jag och Micke till Sundsvall, för jag hade tid på sjukhuset där. Jag skulle röntga en tand. Jag har en visdomstand under en annan visdomstand och därför skulle jag röntgas så de exakt ser hur det ser ut. I morgon ska jag till käkkirurgiska kliniken, även det är på Sundsvalls sjukhus. Jag antar att de ska ta bort den då. 

I fredags stannade vi av på Ikea i Birsta, på hemvägen. Vi gick runt där på Ikea och tittade, men vi köpte inget. 
Eller, jo...vi åt på Ikeas restaurang. 


Deras räkmacka är så god, så sån fick det bli för mig. 

Natten till söndag, den här veckan, kommer min dotter Regina. Det var längesen vi träffades, så det ska bli kul. Tyvärr så har hon bara möjlighet att stanna tills på torsdag. Det blir väldigt kort stund jag får träffa henne. Torsdag går ju bort kan man ju säga, eftersom hon åker hem då och åker på morgonen. 
Men fyra dagar tillsammans är ju bättre än inga dagar alls. Det gäller att tänka positivt. 

Vill visa en söt bild på Elvis också. Den tog jag igår kväll. Han ligger och kramar sin anka. 


Ha det bäst och tack för att du tog dig tid att läsa min blogg.