Kramfors

Kramfors

måndag 28 april 2014

Bröllopsdag

På tisdag är det 11 år sen som jag och Micke gifte oss. Det firade vi nu i helgen. Vi brukar i vanliga fall äta ute på restaurang på vår bröllopsdag. I år kände vi för att göra något annat. Vi åkte ut till ett ställe som heter Icktjärn, som både jag och Micke tycker mycket om. Vi tog med oss Elvis. Där grillade vi och njöt av den otroligt fina utsikten och miljön som är där. 


En helt magisk miljö på Icktjärn. 


Micke tar sig en snus medan han njuter av lugnet, naturen och utsikten. 


Blommor


Vår exklusiva bröllopsmiddag :-)
Den bestod av grillad falukorv som varmrätt och grillad banan med choklad inlindad i folie, som efterrätt. 
Gott var det! 


Grillad banan med choklad. 

Jag tror att många gånger är det enkla det godaste. Jag tror att både jag och Micke fick ut mer av de timmarna i Icktjärn än vad vi skulle ha fått om vi gick på restaurang. Ibland kan det vara bra att göra något annat än vad man brukar göra. Det måste inte kosta skjortan bara för att man ska ha det trevligt. 


Skulle jag kunna få låna din pinne Husse? 

Apropå skjortor...idag gick jag in till stan för att köpa något fint till mig själv som jag ska ha på mig på mitt 40 års kalas. Jag hade tänkt mig en blus eller ett snyggt linne som jag kan ha till mina svarta byxor som jag har tänkt att ha på mig. Gärna nåt med färg och kanske nåt glittrigt. Jag konstaterade ganska snabbt att vitt är årets färg. Jag har ingenting emot vitt, det är snyggt. Men nu var jag ju ute efter något med färg, vilket var nästan omöjligt att hitta, åtminstone något fint. Så jag gick hem utan att ha köpt något. Men det är inte hela världen om jag inte hittar något. Jag kan ta något som jag har hemma. Hade ju varit kul med något nytt förstås. Jag väntar ett tag och se om det hinner komma in något nytt med färg. Det är ju ett tag kvar tills jag fyller. Annars får jag ta något som jag redan har. 

Nåja, nog med det! Jag vet inte om jag kommer att skriva mer här innan Valborg, så jag vill passa på att önska dig en fin sista april och tänk på alla hundar du som tänker skjuta raketer och smälla smällare. Ta det lite lugnt! 

fredag 25 april 2014

Mjösjö

Igår gjorde jag och Elvis en utflykt med våra vänner Anne, Bojan och Bilbo. Vi gick till stugan i Mjösjö. Jag hade aldrig varit där tidigare. Det var så fint. Precis sån miljö som jag älskar och trivs i. Lugnet som är där är oslagbart. 



Finns det nån mer harmonisk miljö som detta? Skulle inte tro det!


Elvis var lycklig över pinnen som han hittade. 


Stugan i Mjösjö där vi stannade och fikade. 


Utsikten från stugan. 



När jag visade bilderna för Micke då jag kom hem så blev han sugen på att gå dit också. På tisdag nästa vecka har vi bröllopsdag. Då har vi varit gifta i 11 år. Vi tänkte fira det till helgen, i morgon. Vi hade först tänkt att åka ut till Icktjärn och grilla. Icktjärn är ett naturreservat här i Kramfors. Det finns grillplatser där så det går att grilla. 
Men nu funderar vi på att gå till Mjösjö istället. Vi får se hur vi gör med det. 


Elvis var överlycklig över att få springa i skogen. 


Bilbo tyckte också om skogspromenaden. 


En myrstack såg vi och alla var hemma där. 


Livet är som bäst då man får vara i skogen och har en egen pinne att gnaga på, tycker Elvis. 

När vi kom hem var vi så trötta båda två. Jag fick yrsel och illamående, som inte är ovanligt för mig. Men det är det värt! 

Ha en bra helg och njut av det fina vädret som har utlovats. 

Jo, förresten! Jag måste ju få visa min blomma som jag har skaffat. 


En liten kaktus som förhoppningsvis ska växa och bli större. Den heter Opuntia. Jag gillar kaktusar! Kanske för att jag är så dålig på att sköta om blommor. De brukar dö ganska fort hos oss. Lyckas jag ta död på den här så ska jag nog inte ha några blommor. 

Men nog för mig nu...
Vi ses!

måndag 21 april 2014

Påsken


Då är det annandag påsk. Påsken är min favorithögtid. Kanske en aning lång, men annars en helt underbar högtid. Men nu ska det bli skönt med vardag igen. 


Elvis som påskpudel

 
Var det någon som kallade mig för kärring va?! 


I lördags så var det en manifestation på torget här i Kramfors mot att en kvinna som heter Rachel och hennes son Goodwin ska utvisas. Rachel's son Gabriel 9 år, dog i vintras då han blev påkörd på en parkering. Han blev begravd här i stan. Nu ska de utvisas fast de har dödshot på sig. Tragiskt tycker jag! Det kändes viktigt att demonstrera mot det. 

 
Rachel med sonen Goodwin och hennes döda son Gabriel (på bilden). 

Men nu ska jag njuta av det fina vädret. Ha en bra dag du som läser min blogg. 

tisdag 15 april 2014

Gästat och gäster

I helgen var vi till mina föräldrar i Mellansel och hälsade på. Det var trevligt, bortsett från att jag inte mådde så bra i lördags. Jag bakade ju i fredags, så kanske berodde det på det. Jag har ingen annan förklaring till det. Jag brukar ju vara ur form dagen efter jag har varit igång. Men det är ju inget allvarligt. Det går över av vila. Det är det vanliga med yrsel, matt i kroppen och tröttare än vanligt. Så det blev mer eller mindre en dag i soffan för mig i lördags. 


Soffan passar bra att vila i då jag är yr, trött och illamående. 


Till middag gjorde mamma en god kycklinggryta. 


I söndags var vi till EFS kyrkan i Mellansel. Jag tror inte jag har varit där sen jag var barn. Jag minns skolavslutningarna som vi hade där då jag gick i låg och mellanstadiet. Tavlan på Jesus som hängde där då jag var barn, hängde kvar. 

Det var en otroligt bra predikan och kören Mosaik sjöng så bra. De borde vi bjuda till Kramfors nån gång tycker jag. 

Jag träffade min kära barndomsvän Carina när jag var i kyrkan. Vi lekte jättemycket ihop som barn. Hon växte upp på samma gata som mig. 


Strax innan vi skulle åka hem från Mellansel så såg vi de här fina rådjuren som var i skogen bredvid mamma och pappas hus. En granne till mamma och pappa har byggt ett matställe till rådjuren. Varje dag går grannen dit och fyller på mat och senare kommer rådjuren dit och äter. Så fint gjort tycker jag. 


Igår kom en internet kompis till mig och hennes familj och hälsade på. Vi hade aldrig träffats tidigare, men jag och Marina har haft kontakt under flera år via nätet. Vi träffades via en kristen sida som heter "Att dela Kristus med varandra", men den senaste tiden har vi haft mest kontakt via Facebook. 

Det var så trevligt att träffa henne och hennes man och två av hennes fyra barn. De två äldsta var inte med. Vi fick den här påskblomman av dem. 

Ha en fortsatt fin vecka du som läser min blogg. 

torsdag 10 april 2014

Mer från Östersund

Jag var ju hos min syster Linda och hennes familj i Östersund i helgen som var. Här kommer fler bilder därifrån. 


Till på sin trampbil som han har fått av sin mormor och morfar. 


Lilla Lovis sover tryggt och sött under promenaden som vi gjorde. 


Nyvaken :-)


Jag och Till ritade av våra händer. Den här hänger på vårt kylskåp nu. 


Min syster lånade min mobil för att titta på bilderna som jag har tagit. Då råkade hon ta ett kort av misstag, och det blev så här. Ganska fint tycker jag :-)


Till fick hög feber och sov ganska mycket. Vi slumrade till båda två i soffan. 


När jag kom hem till Kramfors väntade en mammasjuk vovve som hade saknat mig. Här myser han hos mig. Han har varit ovanligt klängig sen jag kom hem. De första dagarna ville han vara med mig hela tiden. 

Till helgen åker jag och Micke till Mellansel för att hälsa på mina föräldrar. 
Ha en trevlig helg du som läser min blogg. Ja, jag vet..det är bara torsdag än, men jag tror inte att jag kommer att skriva mer här innan helgen, så jag önskar trevlig helg redan nu. 

söndag 6 april 2014

Mys i Östersund

Jag är just nu och hälsar på min syster och hennes familj i Östersund. Jag tog bussen hit i fredags och idag ska jag åka hem. Klockan är bara tio i sju på morgonen och alla sover ännu, så jag passar på att blogga lite under tiden. Det är väldigt dålig teckning här, så det återstår att se om jag får iväg det. Dela det till Facebook kan jag göra då jag kommer hem, om det inte fungerar nu. 

Jag tänker dela några bilder från helgen här i Östersund. 


Jag och Till roade oss en stund med att lägga pärlplattor i fredags. 


Sötnöten Lovis



Hon är så otroligt söt lilla Lovis! 


Matlagning pågår


"Hej jag heter Lovis..." Nästa generations rappare :-)


Å, lite gymnastik 


Jag och Till roade oss med att ta selfies 


Igår blev det grillning.


Det var jättegott! Mätta blev vi. Tyvärr blev Till sjuk igår så han orkade inte äta någon mat. Han fick feber och låg däckad i soffan. Men på kvällen var han lite piggare och orkade leka med sina bilar en stund. 


Här är min syster Linda med sina barn som leker. Men den här bilden togs i fredags, inte i går då Till var sjuk. 

Nu börjar de vakna uppe på övervåningen, så jag skriver mer då jag kommer hem. Kanske blir det fler bilder då.

Nu ska det bli spännande å se om det går att sända detta inlägg. 

Ha en skön söndag du som läser detta!