Kramfors

Kramfors

tisdag 27 maj 2014

40-års kalas


Japp, då har man fyllt 40 och kommit typ halvvägs på vägen. Det känns bra! 
Jag fotade inte så mycket under kalaset. Det enda jag tog kort på var maten, allt annat glömde jag bort att fota. Det tyder kanske på att jag hade roligt hela kvällen. 

Jag tog ett foto på dukningen i Pingstkyrkan där vi höll till under fikat. Det var där jag öppnade alla presenter också. 


Jag är så tacksam till min församling som lånade ut lokal. Vi var 21 personer och det hade blivit lite trångt i vår lilla tvåa. 

Men först var vi på Strike och käkade mat. Jag hade valt fisk. 


Det var så otroligt gott! 

Efter maten blev det bowling. Det var roligt! Jag är ju helt värdelös på bowling, men det var roligt ändå. Som sagt, jag hade så kul så jag glömde bort att fota och Micke filmade, så han tog inga kort heller. Så det blir inga bilder från bowlingen. 

När vi var klara på Strike så åkte vi till Pingstkyrkan där det blev fika. 
Jag fotade tårtorna innan så de kan jag ju visa.


Marängtårtan blev allt annat än vacker. Men utseendet spelar ingen roll säger man ju. Det är ju insidan som räknas :-)
Den smakade bra och Till som brukar vara lite kräsen tog två bitar. Efteråt fick jag en kram och när jag frågade om han tyckte om tårtan nickade han nöjsamt. Det ser jag som ett bra betyg. 


Jag gjorde en rosa tårta med hjärtan också, ifall någon hellre skulle vilja ha den. 

Å, just det! Presenterna! Jag måste säga att jag blev jättenöjd över alla presenter. Jag hade bland annat önskat mig pengar så jag har något att handla för på Ullared. Det fick jag, så nästa månad bär det av till Ullared. 


Parfym fick jag av min bror Jerry och hans fru Desirée. Den luktar jättegott!


Ett gäng fina armband fick jag av Mickes systerson Jens och hans flickvän Ann-Louise. Några av de armbanden ska jag ha på mig då Regina tar studenten. Det tillsammans med ett jättefint halsband som jag fick av Mickes syster Mari och hennes sambo Lars, ska jag ha på mig på studenten. 


Blomma fick jag av Mamma och Pappa. 

Jag fick så många saker så jag tar inte med allt. Jag är tacksam och känner mig välsignad. Festen blev bra och även fast jag var trött, så orkade jag med hela tiden. 

Dagen efter var jag mer död än levande, men det visste jag att jag skulle vara. Jag har mer eller mindre varit sängliggandes i två dagar. Jag är fortfarande seg, men betydligt piggare än vad jag har varit. 
Men varje värkande del i kroppen och yrsel och sirapsskalle är värt för att få vara med nära och kära och ha kul ihop. Det väger betydligt mer än att jag blir dålig i några dagar. Det går över! 

Ha en bra dag du som läser min blogg

onsdag 21 maj 2014

Kärlek som befriar

Min fina dotter Regina har fått en skoluppgift i svenskan att skriva en dikt. Jag fick äran att läsa och bedöma dikten. Jag gick in med tanken att vara ärlig och kritisk, eftersom hon bad mig vara det. Men jag kunde inte i ärlighetens namn inte klaga på nåt. Den var fulländad. Så bra skriven och poetisk! Jag har fått hennes tillåtelse att dela den här på bloggen, så då gör jag det. "Kärlek som befriar" heter den. Skriven av Regina Laakso.

På kullen du står med ditt långa hår
Du blickar över vidder som du själv sår,
du är så vacker så
Du tänker på sådant som du en gång såg
Ut ur din mun kommer det en sorgsen låt
Du sjunger om kärlek som du själv såg
Kärlek som en gång var din
Om kärlek lika djup som din sång

Din sång är om kärlek som ingen annan haft
Kärleken förde med sig sitt eget mörker
I mörkret du fann både gott och ont
Din älskade hjälpte dig tillbaka till din sång
Det du såg i mörkret var ej kärlek, det var något mörkare
Den kärlek du nu har är den kärlek alla vill ha.
Kärleken du har är kärleken som befriar.

söndag 18 maj 2014

Norrfällsviken



Igår åkte jag, Micke och Elvis till Norrfällsviken och hälsade på Mickes syster Mari i stugan. Lars såg vi bara lite som hastigast, för han spelade golf. 
Det är så otroligt fint i Norrfällsviken. Jag vill visa några foton därifrån som jag tog. 


Ugglan som satt i en liten gran på sommarstugetomten var ny för i år. Den går på batteri så på kvällen då det är mörkt lyser ögonen på den. 


Katten Gosan var lite skygg och gömde sig, men en tass kunde hon bjuda på. Ser ni den? 


Vi tog en promenad i den vackra naturen. Det blev en promenad med både strandpromenad, skogspromenad och efter golfbanan. 


På väg till stranden. 


En bild på mig


Stranden


På väg mot skogen. 


Tänk vad mossa kan vara vackert också. 


Min dotter ringde då vi gick genom skogen, så det blev inte så många kort därifrån. 


En del av golfbanan. 

Det var avkopplande att vara i Norrfällsviken. Idag har jag dammtorkat den stora bokhyllan i sovrummet, tvättat, träffat vänner och handlat saker för mitt 40-års kalas som är på lördag. Det känns skönt att göra bort såna saker i tid, så jag inte både ska städa, handla, fixa tårta mm dagen innan. Då skulle jag nog vara död sen. 

Men nu ska jag inte göra mer idag. Ha en bra vecka du som läser min blogg! 







söndag 11 maj 2014

4-års kalas


Igår var vi till Östersund och firade min systerson Till som har fyllt fyra år. 
Självklart var det Till själv som hade valt "temat" till kalaset. Det blev inget direkt tema, utan han valde det han tyckte om. Jag tror han är lik mig där :-)
Det kan vara svårt att hålla sig till ett tema när det finns så mycket fint och roligt. Bra smak har han också.
Tallrikarna (översta bilden) var glittriga, me like! 
På muggarna hade han sko tema


Skor ska det ju självklart vara på muggarna och moster håller med. 


Dödskalleballonger hade Till också valt. 

På servetterna var det bilar, men de glömde jag att ta kort på. 


Av oss fick Till en kokbok som han blev väldigt glad över. Han började genast bläddra i den och valde ut vilka maträtter han ville göra. 


Tårtan var god! 


Till blåste ut ljusen själv.


Gott fikabröd fick vi också. 

När vi kom hem igen så var jag så trött så jag somnade framför gladiatorerna och sov mig igenom hela melodifestivalen. Jag vaknade vid omröstningen, men gick då och la mig. Har sovit stenhårt hela natten. 

Ha en fin söndag! 

torsdag 8 maj 2014

Livet är en fest!

Ja, åtminstone kan man tro att livet är en fest så mycket festligheter som väntar mig den här våren och sommaren. Nu på lördag åker vi till Östersund och firar min systerson som har fyllt 4 år.

Den 24 ska jag ha min 40-års fest och i juni tar min älskade dotter Regina studenten. 


Jag är så otroligt stolt över Regina! I tre år har hon pluggat för att bli det hon vill jobba med, hundförare. Hennes dröm är att bli polis och jobba som hundförare inom polisen. Jag önskar verkligen all lycka i världen till henne med hennes drömmar och mål i livet. 

En annan trevlig festlighet kom med posten i går. 


Det ska bli bröllop i sommar och vi är bjudna. Vilka som ska gifta sig tänker jag inte berätta..tsi hi..eller hur nu prinsessan Madelene uttryckte sig då hon hade förlovat sig med sin Chris. Thi hi..eller nåt! 
Jag vet inte om detta brudpar vill att man skriver öppet om det på nätet så därför tänker jag låta dig som läser detta vara nyfiken..thi hi igen!!! :-)

Ja, livet är en fest..åtminstone denna vår och sommar. Ha en riktigt skön helg när den kommer. Jag avslutar med en bild på Bilbo och Elvis som jag tog nu under veckan. 



söndag 4 maj 2014

Choklad chrisp


Den här veckan har jag bakat en hel del till mitt kalas. Jag gjorde bl.a. dessa goda kakor. Choklad chrisp heter de. De är otroligt goda och svårt att bara ta en...eller några. Det är lätt att man äter många av dem. 

Här kommer receptet om du vill göra dem. 

200 g mjölkchoklad (ljus eller mörk).
25 g kokosfett
4 dl corn flakes
2 dl kokosflingor

Smält kokosfett och chokladen över vattenbad (det ska inte koka).
Rör ner corn flake och kokosflingor och blanda ordentligt. 
Klicka ut massan i bakformar och ställ i kylskåp 1 timme. Sen är de klara att äta. 


Man kan hoppa över kokosflingorna om man vill. 


Jag har även bakat kanelbullar för första gången i mitt liv. De blev goda men kanske inte helt perfekta utseendemässigt. De blev lite olika storlekar på dem, men det gör inget tycker jag.